logo

İftarda Birlik Beraberlik

İftarda Birlik Beraberlik

Çubuk’un Yukarı Çavundur Mahalle halkı sakinleri 4 yıldır iftarını birlikte açıyor.

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen geleneksel iftar yemeklerinde, her gün yaklaşık 500 ile 600 kişiye dört çeşit yemek veriliyor.  Dernek binasının avlusunda bulunan açık alanda gerçekleştirilen iftar yemeğine tüm mahalle halkı katılırken, iftarın maliyetini de her gün farklı bir hayırsever karşılıyor.

Tüm mahalleli, ezanın okunmasının ardından oruçlarını birlikte dua ederek açıyor. Bu birlikteliğe, çevre mahalle veya köylerden de insanlar davet ediliyor. İftarın ardından çay içen mahalle sakinleri birbirleriyle sohbet ediyor.

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Osman Şahbudak, yemeklerin maliyetini gönüllülük esasına göre her gün bir kişinin üstlendiğini belirterek,  “Her yıl Yukarı Çavunudur Mahallemizdeki vatandaşlarımıza iftar sofrası kuruyoruz. Bunun dışında fakir olan ve iftar soframıza gelemeyen vatandaşlarımız için de yemeklerini evlerine götürüyoruz. Çevre köylerimizden de iftar yemeği için talep oluyor, biz onlara da burada pişirdiğimiz yemeklerden gönderiyoruz”dedi.

Birlikte iftar yapmanın birlik ve beraberlik duygularının pekişmesine katkı verdiğini vurgulayan Şahbudak, “Her gün vatandaşlarımız birbirleriyle kaynaşıyor, sohbet ediyor, selamlaşıyor. Birlikte akşam namazlarını eda ediyorlar ve arkasından çaylarını içiyorlar. Daha sonra teravih namazlarını kılmaya gidiyorlar ve ardından tekrar buraya gelerek sahura kadar burada oturup sohbet ediyorlar” diye konuştu.

Yukarı Çavundur Mahallesi Muhtarı Habib Yavuz ise, birlikte iftar açmanın ayrı bir haz olduğunu vurgulayarak, iftarı birlikte açmanın mahalle halkının birlik ve beraberliği için iyi bir vesile olduğunu söyledi.

Mahalle sakini İdris Alabaş birlikte yapılan iftardan herkesin çok memnun olduğunu belirterek,  ” Allah razı olsun bu organizeyi yapanlardan” dedi.

935 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+4 = ?