logo

İki İlçeden Elektrik Alışverişi

İki İlçeden Elektrik Alışverişi

Akyurt’un elektrik ihtiyacının daha rahat karşılanması için Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş’ın girişimleriyle Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından yapılan trafo merkezi tamamlandı.

Yetkililerden edinilne bilgiye göre trafo merkezinin yapımına 2015 yılı Ağustos ayında başlandı. Kalaba Mahallemizi geçtikten sonra Çubuk yolunda yer alan merkeze yüksek gerilim hatlarından gelen elektrik, bu tesis aracılığıyla voltajı düşürülerek Akyurt ve Çubuk’a verilecek. Kalecik’ten ve Esenboğa’dan gelen yüksek gerilim hatlarının tesisteki bağlantı noktasındaki adları da Kalecik ve Esenboğa hattı. Tesisin testleri de tamamlandı. 1 Eylül 2016 tarihinde TEİAŞ’a teslim edilerek elektrik dağıtmaya başlayacak. 8 dönümlük araziye kurulan tesis 154 bin kilovolt gücündeki elektriği 36 kilovata düşürerek şebeke çıkışlarına iletiyor.

Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş tesisin Akyurt’un elektriğini kesintisiz sağlamak adına önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek “Altınova ve Kalecik’te yapılmış olan ve yüksek gerilim hattından gelen elektriğin düşürülerek şebeke elektriğine verilmesini sağlayan bu trafo merkezlerinden birinde meydana gelen bir arıza, ilçemizde de elektrik sorunları yaşanmasına neden olmaktaydı. Bu konunun takipçisi olarak Akyurt’ta da yüksek gerilimi düşüren trafo merkezi yapılmasını sağladık. Bu tesislerden herhangi birinde meydana gelen arızadan diğer bölgeler de etkilendiğinden, arıza olan merkez dışındaki merkezler tüm elektriği sağlayarak kesintilerin önüne geçecek. Böylece Akyurt, Çubuk ve Kalecik’te yaşanan elektrik kesintileri en aza inecek. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

667 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+5 = ?