logo

Kamu Kuruluşları Çubuk ve Pursaklar’a Gelsin

Kamu Kuruluşları Çubuk ve Pursaklar’a Gelsin

Kamu Kuruluşları Çubuk ve Pursaklar’a Gelsin

ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, Eskişehir Yolu’ndaki trafik yoğunluğunun dayanılamaz noktaya geldiğini söyledi. Havalimanı ve Ankara Çevre Yolu’na yakınlığı ile Pursaklar’dan başlayarak Çubuk ilçesine kadar uzanan bölgenin kamu kurum ve kuruluşları için ideal bir bölge olduğunu savundu. ANKARA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Eskişehir Yolu’nda yaşanan trafiğin dayanılamaz noktada olduğunu söyledi. Yiğiner, yaptığı açıklamada, Ankara’nın en hızlı büyüyen ve gelişen bölgelerinin başında Eskişehir Yolu’nun geldiğini belirtti. ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent üniversiteleriyle başlayan büyümenin Ümitköy, Çayyolu gibi yerleşim bölgeleriyle neredeyse Temelli’ye kadar dayandığını vurgulayan Yiğiner şunları kaydetti:“Şehir merkezinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının tercih ettiği Eskişehir Yolu’nda bir çok AVM faaliyet gösteriyor. Bölgede nüfus yoğunluğunu daha da artıracak çok sayıda resmi kurum, ticaret ve konut inşaatı da büyük bir hızla devam ediyor. Böylesi bir nüfus yoğunluğu ister istemez bir çok sorunu da beraberinde getiriyor. Trafik yoğunluğu ise bölgeyi merkeze bağlayan Eskişehir Yolu üzerinde yaşanan en önemli sorun. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik dayanılamaz noktada. Vatandaşın çektiği çile bir yana trafikte yaşanan zaman kaybının ise telafisi yok.”

Yığılma önlenir

Soruna ilişkin öneriler getiren Yiğiner, Eskişehir Yolu üzerinde yaşanan büyümenin planlı bir şekilde başka bölgelere kaydırılarak özellikle bundan sonra yapılması düşünülen resmi kurum ve kuruluşlara ait hizmet binalarının farklı bölgelere yapılması gerektiğini söyledi.

Havalimanı ve Ankara Çevre Yoluna yakınlığı ile Pursaklar’dan başlayarak Çubuk ilçesine kadar uzanan bölgenin özellikle kamu kurum ve kuruluşları için ideal bir bölge olduğunu belirten Yiğiner, “Bölgedeki boş alanlar kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis edilerek buralara taşınmaları sağlanmalıdır. Ankara Çevre Yolu bağlantısı ile Ankara’nın tüm noktalarına kolayca ulaşılabilen bir bölge. Bu açıdan bakıldığında Eskişehir Yolu üzerinde görülen trafik yoğunluğunun da bu bölgede yaşanmayacağını düşünüyorum. Ayrıca havalimanının yakın olması ve yakında Akyurt ilçesinde yapılacak olan Uluslararası Fuar alanı da bölge için büyük avantaj. Böylece Eskişehir Yolu üzerindeki yığılmaların getirdiği trafik yoğunluğu sorunu en aza indirilmiş olacak. Üstelik bu uygulama ile sadece Eskişehir Yolunda değil tüm Ankara trafiğinde de büyük rahatlama olacak” görüşünü savundu.

 

Hürriyet

2850 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

2+4 = ?