logo

Kurbanlık Heyecanı Arttı

Kurbanlık Heyecanı Arttı

Çubuk’ta Kurbanlık Heyecanı Arttı

Çubuk hayvan pazarı hareketli ve heyecanlı saatler yaşıyor.

Hayvancılık sektörü açısından Ankara’nın ve İç Anadolu’nun en önemli ilçesi olan Çubuk’taki hayvan pazarı, bayrama sayılı günler kala heyecan ve hareket hızlandı.

Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden Çubuk hayvan pazarına gelen alıcı ve satıcılardaki heyecan bayramın 1. gününe kadar devam edecek.

Bu yıl büyükbaş kurbanlıkların randımanlı olanlarının canlı kilogram fiyatlarının 11,50 TL ile 12 TL olarak belirlendi.

Ankara’ya 38 kilometre uzaklıkta bulunan ve başkentin et ihtiyacını önemli oranda karşılayan Çubuk’ta, kurbanlıkların satışları başlarken, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla belediye önlemlerini alarak bir dizi hazırlıklarına başladı.

İlçenin her yıl olduğu gibi bu yıl için de kurbanlık alımlarında tercih edilen en önemli yer olacağını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, tüm başkentlileri kurbanlık almaları için ilçesine davet etti.

İç Anadolu’nun en büyük canlı hayvan pazarının ilçelerinde kurulduğunu vurgulayan Başkan Özden, ’’İlçemde her hafta perşembe ve pazar günleri kurulan canlı hayvan pazarında kurbanlıkların satışları başladı.

İlçenin yaylalarında ve çiftliklerde yetişen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kurbanlık olarak satışa hazır olduğunu kaydeden Başkan Özden, ’’Hijyenik koşullarda sağlıklı, kaliteli ve lezzetli kurban kesmek isteyen tüm Ankaralıları Çubuk’a kurbanlık almaya ve kesmeye davet ediyorum’’ dedi.

610 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+5 = ?