logo

Milli Takım Yeni Teknik Direktörünü Arıyor

Milli Takım Yeni Teknik Direktörünü Arıyor

Milli Takım Yeni Teknik Direktörünü Arıyor

Türk milli takım teknik direktörü Guus Hiddink’e yol göründü.

Yeni adaylar ise Ertuğrul Sağlam, Abdullah Avcı, Mustafa Denizli, Tolunay Kafkas, Yılmaz Vural, Şenol Güneş olarak görülüyor. Abdullah Avcı ve Ertuğrul Sağlam ise yeni koltuk için favoriler. Güneş ile yeni bir model de konuşuluyor.

A Milli Futbol Takımımızın Hırvatistan karşısında aldığı 3-0’lık yenilgi 7’den 77’ye herkesi şoke etti. EURO2012 finallerine katılma şansımızı mucizelere bırakırken takımın deneyimli Hollandalı teknik adamı Guus Hiddink için büyük bir anlamda yolun sonu geldi.

Eski TFF Başkanı Mahmut Özgener, 6 aylık bir ikna etme süreci sonunda Hiddink’i takımın başına getirirken tecrübeli çalıştırıcı futbol federasyonu ile yaptığı sözleşmesine aldığı ücret konusunda gizlilik maddesi koydurmuştu. Hiddink Milli Takımımızı çalıştırırken Internazionale’den direkt ve Chelsea’den dolaylı yoldan teklif aldı. Futbol Federasyonu ile Hiddink gelen bu tekliflerin ardından tazminatı konusunda da bir takım görüşmeler yapmış ve teklif ileten kulüpler için aracı olmaya çalışmıştı.

A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu’nda 10, play-off ilk maçıyla birlikte Hiddink’in kolları altında 15.sınavını verdi. Türk Milli Takımı bunlardan 7’sini kazandı, 5’ini yitirdi, 3’ünde de berabere kaldı.

1996 yılından beri düzenlenen toplam 9 Avrupa Şampiyonası – Dünya Kupası karmasından sadece 4’ünde finallerde yer alan milli takımımızın istikrarsız yürüyüşü devam ediyor, Hırvatistan rövanşı öncesi mucizelere ihtiyacımız var.

Tartışmalar Guus Hiddink, yardımcısı Oğuz Çetin ekseninde birleşirken Guus Hiddink’in milli takımdan kazandığı ücret tekrar gündeme geldi. Bu rakamın Hiddink’in Rusya Milli Takımı’nda kazandığı rakamın altında, yıllık 4 milyon avro olduğu öne sürülüyor. Hiddink Rusya kariyerinde ekstra ödenekler de alıyordu.

Yaşanan kaosun üstünde Guus Hiddink’in her fırsatta yaptığı “Türkler duygusal” tespiti de tartışılmak için kutunun açılmasını bekliyor.

 

sporx

999 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

1+9 = ?