logo

Otopark Sorunu Tehlike Arz Ediyor

Otopark Sorunu Tehlike Arz Ediyor

İlçedeki Otopark Sorunu Tehlike Arz Ediyor…

İlçenin en önemli sorunlarından birisi de otopark sorunudur. Cadde ve sokaklarda insanlardan fazla araç var.

Yaya ve trafik yolu adeta iç içe.. Yayalarla araçlar neredeyse kol kola hareket ediyorlar.

Kaç dairelik bina yaptıysanız onun sayısı kadar araç otoparkı olması gerekir. Örneğin 15 dairelik bir apartman yaptıysanız 15 araçlık otopark yapmak zorundasınız. Ama ne mümkün..

Yeni yapılan inşaatlarda göstermelik 4-5 araçlık otopark var. Bu da iskân ruhsatı için kâfi oluyor.

Devlet yolunda bile trafik tek şeritten işliyor. Örneğin Ankara Bulvarı üzerindeki Harikalar Diyarı ve Başgimpa’nın önündeki yol buna çarpıcı bir örnektir.. Bu işyerlerinin önünde trafik devamlı olarak tek şeritten işliyor. Araçlar burada çapraz olarak, bazen de ikili olarak park ediyorlar. Ayrıca buradaki marketlerin zaman zaman stantlarını uzatarak yaya yolunu bile tıkadıkları oluyor. Ne zabıta ve ne de trafik ekipleri ne hikmetse bu yanlış uygulamaya ses çıkartamıyorlar. Kimden veya kimlerden korkuyorlar buna bir anlam veremiyorum. Ama Çarşı İçi’ndeki veya diğer cadde ve sokaklarda ise en ufak bir hatayı bile affetmiyorlar. Peki bu çifte standart olmuyor mu?

Üstelik ilçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı ve diğer bürokratlar her gün buradan en az iki defa geçiyorlar. Ama lütfedip araçlarından inerek bu nasıl bir uygulamadır deyip, yetkilileri ikaz edemiyorlar.

Araçlarını rastgele park edenler bazen istemeyerek de hırsızlığı da davetiye çıkartıyorlar. Özelilikle de kamyon, otobüs ve dolmuş sahipleri… Bunlar park ettikleri bina ve işyerlerinin önüne park ederek birinci katları kamufleederek hırsızlara gündüz bile olsa rahatlıkla iş yapma imkânı sağlıyorlar. Bir başka ifade ile hırsızlara menfaat sağlıyorlar. İlçedeki hırsızlık vakalarının çoğu bu şekilde oluyor.

Araç sahipleri bazen de öyle ileri gidiyorlar ki, kendilerine ait olmayan yerlere bile rahatlıkla araçlarını park edip, sanki babalarının çiftliği gibi istedikleri yere araçlarını saatlerce park edebiliyorlar. Hatta evlerinin veya işyerlerinin önünde park yeri olduğu halde başka ev ve işyerlerinin önüne araçlarını rahatlıkla park edebiliyorlar. Çünkü onlar kendilerini sonsuz yetkiye sahip olarak görüyorlar.

Kendilerini haklı olarak, “buraya park edemezsiniz” diye uyaran vatandaşlara da siz de kim oluyorsunuz burası devletin yolu diyerek hakaret ediyorlarmış.. Bu tip araç sahipleri daha da ileri giderek tek başına yaşayan yaşlı insanların evlerinin önüne bile yapılan müteakip uyarılara rağmen araçlarını park ediyorlarmış. Bu insanlar bakıma muhtaç insanlar. Aynı zamanda da onların evlerinin önlerine acil olarak her an ambulans gelebilir. Peki o ambulanslar nereden ve nasıl o insanlara ulaşacaklar? Bu nasıl bir insanlıktır, bu kanun tanımaz insanlar bu cesareti nereden ve kimlerden alıyorlar?  Yazık, çok yazık. Çubuk Muz Cumhuriyetine mi bağlı, etkililer, yetkililer ne iş yapar?

Çubuk Belediyesi Zabıta ekipleri ile Çubuk Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin görevi ne?

…Şuayip YAMAN…

808 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

8+10 = ?