logo

Pursaklar da Ölüme Götüren ‘Bonzai Meydanı’

Pursaklar da Ölüme Götüren ‘Bonzai Meydanı’

Ölümcül kimyasal Bonzai, Başkentli gençlerin yaşamını tehdit ediyor. Geçtiğimiz günlerde Bonzai nedeniyle can veren M.D.’nin ardından Pursaklar’da yaşayan anne-babaların tedirginliği arttı.

Pursaklar’da yaşayan eski bağımlı Y.M., “İlçe meydanında her türlü bonzai bulunuyor” bilgisini veriyor.

BONZAİ KURBANI GENÇ PURSAKLAR’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Bonzai bağımlısıyken tedavi olup, kurtulan Y.M., Pursaklar’da bonzai kullandığı için hayatını kaybettiği belirtilen M.D. gibi bonzai kullanımına aynı ilçede, arkadaş tavsiyesiyle başladığını söyledi. Y.M, “Pursaklar’da, meydanda her türlü bonzai buluyorsunuz. İlk kez kullandığımda kalp atışlarım hızlandı, oturduğum yerden kalkamaz hale geldim. Aynaya baktığımda kendimi tanıyamıyordum. Önce mutluluk veriyordu, sonra canavar haline sokuyor” diye konuştu. Bir başka eski madde bağımlısı H.K. de yaklaşık 5 yıl uyuşturucu madde kullandığını belirterek, şöyle konuştu:

HASTANEDEN ÇIKIP TORBACIYA KOŞTUM

“Bonzai her mahallede, her sokakta kolaylıkla bulunuyor. Kullanıcıları bakışlarından, gözlerinden anlıyorlar. Doktora gitseniz doktor bonzai kullandığınızı anlamıyor. Gözler kızarıyor, göz damlası sıkarak kızarıklığı gideriyorlar. İki özel hastanede tedavi gördüm, ancak hastaneden çıkar çıkmaz torbacıya koştum. Bir zaman sonra torbacılar dostun, ailen ise karşı çıktığı için düşmanın oluyor. Kendimle çok mücadele ettim bırakmak için. Merak ettiğim için bağımlı oldum. Burada ilaçsız rehabilite yöntemiyle bağımlılıktan kurtuldum.”

AZI BİLE ÖLDÜRÜYOR

Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) Genel Başkanı Dila Tezemir, “Kullanıcı hayatını kaybederse, otopside bonzaiden öldüğü kesinlikle belirlenemiyor. Bonzaiden çok az miktarda da alsanız ölümle sonuçlanabilir” dedi. Tezemir, bonzainin kullanılması halinde vereceği zararların tamamen bilinmediğini belirtti.

“Bonzai aldıktan sonra kullanıcının hayatını kaybetmesi halinde, otopside bonzaiden öldüğünün kesinlikle belirlenemediğine” işaret eden Tezemir, “Bonzaiden çok az miktar da alsanız ölümle sonuçlanabilir, fazla miktarda da alsanız ölümle sonuçlanabilir. Ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor” ifadesini kullandı.

SEKİZ YAŞINDAKİ ÇOCUK ALABİLİYOR

Başkan Dila Tezemir, Türkiye’de bonzainin merdiven altında üretildiğini, bu işi yapanların üretimde birçok zararlı kimyasalı kullandığını anlattı. Bonzainin çok ucuz temin edilebildiğini ve bu nedenle küçük yaşlardaki çocukların da kolayca ulaştığına işaret eden Tezemir, “Bunu 8 yaşındaki çocuklar da çok rahat alabiliyor, 9 yaşındaki çocuklar alıp pazarlayabiliyor. Zaten günümüzde artık çocukları maşa olarak kullanıyorlar. Onlara bunu alıştırıyorlar, sonra hem kullanıyor hem de satıyorlar” diye konuştu.

Haber: Fatih ÇAKMAK

1006 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

10+2 = ?