logo

Sanayiciler Çözüm İçin Toplandı

Sanayiciler Çözüm İçin Toplandı

Sanayiciler Çözüm İçin Toplandı

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası sanayide çalışanların katılacağı kursların yapılması noktasında nasıl işbirliği ve çalışma yürütülebilirliği adına Ankara Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ile görüştü.

Sanayide oto sanatkarlarına yönelik kurslar düzenlemek istediklerini söyleyen Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu şu açıklamalarda bulundu; “ sanayi sitelerinde çalışan küçük işletmelerimizden çalışma bakanlığı kurs görmeleri konusunda esnaf denetlemelerinde önümüze çıkan şartlardan bir tanesidir. Bu konuda esnaf odası olarak esnafın kendini geliştirmesini ve yetki belge noktasında kurs belgesini almalarını istiyoruz. Bu konu ile ilgili yetkili mercilerle görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz.

Bunun yanında oto sanayicimize sigorta şirketleri tarafından dayatmalar gerçekleştiriliyor. Bu sadece Ankara’ya yönelik bir uygulama değil. Tüm Türkiye’de bu haksızlık yaşanmaktadır. Bununla ilgili hazine müsteşarlığımızda 2 defa toplantı gerçekleştirmemize rağmen sonuç alınmamıştır. Ezilen, mağdur edilen küçük esnafımızdır.

Mamak bölgesinde kurulacak sanayi sitesinde tüm Türkiye’ye örnek bir sanayi sitesi olması noktasında çalışmalarımız sürüyor. Sanayimizin giriş ve çıkışlarına test merkezleri yapıp, sanayide aracını yaptırdıktan sonra müşterilerimiz bu noktalarda araçlarını kontrol etme ve baktırmalarını sağlayarak, garanti noktasında şüphe yaşamamaları için çalışma başlatmak istiyoruz.” dedi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir; “Çıraklık merkezlerinde iş güvenliği gibi ilgili kurslar düzenlenebilir. Kurumlarla görüşülüp bu kurslar açılabilir. Sanayimiz esnafına gerekli bu kurslar için çalışmalarda yardımcı oluruz.

İş yerleri sertifikalandırılmalı. Esnaf odası olarak işyerlerini denetim altında çalışmalarınızı yürütmelisiniz. Müşterilere de yapacağınız sertifikalarda bu üyemiz esnaf odasının denetimi altında ve yaşanan sıkıntılarda düzeltmek için zorunlu şartlar koyup müşterileri de güven altında sizlere gelmesini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca üyelerin çalışma kapsamında yapılan iş noktasında belli tarifeler konulursa birlik oluşturulabilinir. Sigorta şirketleri ile olan sıkıntıda vatandaş experleri kendi seçebilmeli, sigorta şirketin gönderdiğine tabi kalmamalıdır. Vatandaşın exper isteme hakkının olduğunun bilinci artırılmalıdır.” dedi.

1328 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

6+2 = ?