logo

Soma Hırsızı 2 Kişi Yakalandı

Ankara’da 2 üniversite öğrencisi, Soma’daki faciada hayatını kaybeden madencilerin ailelerine gönderilmek için para toplanan bağış kutusunu çaldı.

Çubuk’ta iki üniversite öğrencisi, Soma’daki faciada hayatını kaybeden madencilerin ailelerine gönderilmek için para toplanan bağış kutusunu çaldı. Hırsızlık, güvenlik kameralarına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre; olay bir hafta önce Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesinde meydana geldi. Gazi Meslek Yüksek Okulu’nun mezuniyet töreninde Soma’daki faciada hayatını kaybeden madencilerin ailelerine gönderilmek için bağış kutusu hazırlandı. Törende öğrenciler ve aileleri, madencilerin ailelerine yardım için kutuda para topladı. Tören sonunda, görevli öğrenciler tarafından yardım kutusu, okul içerisine yerleştirildi.

Bir öğrencinin kutuyu alabilmek için uzun süre fırsat kollaması görüntülere yansıdı. Kimsenin olmadığı bir sırada oldukça soğukkanlı davranarak okul sırasının üzerine monte edilen kutuyu, sırayla birlikte alan öğrenci bina içerisindeki mescide götürdü. Burada kutuyu açan zanlı, içerisindeki parayı alarak dışarıda kendisini bekleyen arkadaşıyla birlikte yerleşkeden ayrıldı.

Olaydan 2 gün sonra yardım kutusunun yerinde olmadığını fark eden okul yetkilileri, güvenlik kamerası kayıtlarına baktıktan sonra durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelerek kayıtları inceleyen polis, yardım kutusunu çalarak kayıplara karışan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri hırsızlık zanlılarının S.T.(19) ve B.E.(20) olduğunu tespit etti. Zanlılar gözaltına alınırken emniyetteki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Diğer taraftan kutunun içerisindeki para bulunamazken, ne kadar para olduğu da tespit edilemedi.

481 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

7+2 = ?