logo

Son Kurbanlık Pazarlıkları

Son Kurbanlık Pazarlıkları

Kurban Bayramına birkaç gün kala kurbanlıklar hayvan pazarında sıkı pazarlıklarla alınıp satılmaya başlandı.

Sabahın erken saatlerinde hayvanlarını buraya getiren üreticiler pazarda, kurbanlık küçükbaşların fiyatları 600 ile 1200 lira arasında değişirken, büyükbaşlar ise 3 ile 15 bin liradan satışa sunuluyor.

Kurbanlıkların canlı baskül ağırlık kilogram fiyatı dana 18 TL, düve 15 TL, koyun 10 TL, keçi ise 7 TL den satılıyor.

İç Anadolu’nun en büyük canlı hayvan pazarlarından biri olan Çubuk Belediyesi Canlı Hayvan Pazarına çevre il ve ilçelerle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden getirilen büyükbaş hayvanlar pazarda görücüye çıkıyor.

Kurbanlık almak için gelen vatandaşlar fiyatların biraz yüksek olduğundan şikâyet ederken, üretici ve hayvan satıcıları ise hayvanların yem ve saman gibi giderleri göz önünde bulundurarak normal olduğunu belirttiler.

Yaklaşık 10 yıldır kurbanlık beslediğini söyleyen üreticilerden Bayram Karadaş: “Kurbanlıkları ucuz ucuz sattık kendimize kurbanlık kalmadı. Şimdi kendimize ucuz hayvan arıyoruz. Allah üreticinin emeklerini zayi etmesin” dedi.

Pazara kurbanlık bakmaya gelen Satılmış Gülcan: “Pazar biraz hareketli, kafamıza ve hesabımıza göre bir kurbanlık bulursak alıp gideceğiz. ” dedi.

Belediye ekipleri tarafından pazara getirilen hayvanlara sağlık kontrolü yapılırken, girişler ve çıkışlar da sağlık raporu olmayan hiçbir hayvanın girişine müsaade edilmiyor.

Üreticiler, hayvanlarının bayram sabahına kadar bitireceklerini belirttiler.

547 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?