logo

Süneyle Mücadele Başladı

Süneyle Mücadele Başladı

Çubuk Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerin ardından, ilçede süneyle mücadele başlatıldı.

Çubuk Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisi Mehmet Zeki İlgen, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir aydan bu yana yaptıkları inceleme çalışmalarının ardından, 6 bin 618 hektar alanda riskli bölgeleri belirlediklerini söyledi.

3600 hektarlık alanın da sürekli kontrol altında olduğunu anlatan İlgen, çalışmalar sonucunda ilaçlama kararı alınan Taşpınar, Güldarpı, Melikşah, Dumlupınar, Kızılca, Yazır ve Akkuzulu köylerinde bulunan bin 700 hektar alanda ilaçlamaya bugün başladıklarını bildirdi.

İlgen, “Ayrıca risk bölgesinde bulunan tüm muhtarlarla irtibata geçerek, çiftçilerimize gerekli duyurular da yapıldı. Çiftçilerimize süne zararlısına karşı ilaçlama yapmaları için reçeteler yazılıp, kendilerine teslim edilmiştir. İlaçlama zamanı gelen bölgelerde çiftçilerimizin gecikmeden ilaçlamalarını yapmalarını önemle tavsiye ediyoruz” dedi.

Süneyle mücadele kapsamında yaklaşık 3600 hektar alanın ilaçlanacağını anlatan ifade eden, “Muhtarlıklarla işbirliği yaparak arazideki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız, çiftçimizin kaliteli ürün yetiştirmesini ve elde ettiği kaliteli ürünü hak ettiği fiyatla satmasını sağlamaktır. Biz bu konuda çiftçilerimizi sürekli bilgilendirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

970 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

1+1 = ?