logo

Tayvan Heyeti Çubuk’ta

Tayvan Heyeti Çubuk’ta

Tayvan Heyeti Çubuk’ta

Tayvan TAİPEİ Ekonomi ve Kültürel Misyonu Şefi James C. H. Chen Sjd ve beraberindeki heyet, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’i ziyaret etti.

Ziyarette yapılan görüşmede, Çubuk ve Tayvan arasında kurulacak kültürel ve ekonomik köprülerle ikili ilişkiler üzerinde durulurken, iş adamlarına yönelik yatırım ve işbirliği imkanlarının da ileri ki günlerde değerlendirilmesine karar verildi.

Sjd’i ve beraberindeki heyeti çiçekle karşılayan Başkan Özden, makamda bir süre sohbet ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Heyete Çubuk hakkında kısa bilgi veren Özden, ilçenin sürekli gelişim gösterdiğini ve yatırım yapmak için büyük potansiyele sahip bir ilçe olduğunu söyledi. Tayvanlı ve Türk iş adamlarını bir araya getirmek suretiyle ilçelerinde yatırımların yapılabileceğini anlatan Özden, Tayvan ve Türkiye arasında Çubuk’un köprü vazifesi kurabileceğini ifade etti.

Çubuk’u yakın bir zamanda duyduklarını ve çok ilgilerini çektiğini ifade eden Sjd de ilçe hakkında kısa bir araştırma yaptıklarını belirtti. Özellikle Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ne katılmak istediklerini vurgulayan Sjd, katılımın çok yoğun olduğu festivalde ülkelerini ve ürünlerini tanıtmak istediklerini kaydetti.

Çubuk’un Ankara’ya ve hava alanına çok yakın olmasının Tayvanlı iş adamlarının ilgisini çekebileceğine işaret eden Sjd, “Ben yaklaşık 8 ay önce Türkiye’de göreve başladım. Çubuk’u geçtiğimiz aylarda Altın Park’ta yapılan fuarda Çubuk Agat taşı işlemecisi Ahmet Keser’in sayesinde tanıdık. Bizim yaptığımız araştırmada ilçede sanayi bölgesi bulunuyor. Bu sanayi bölgesine iş adamlarımız sizin iş adamlarınızla birlikte yatırım yapabilir. Biz bu konularda köprü vazifesi görmek istiyoruz. İlişkilerimizi festivalle başlatmak ve ilerleterek devam ettirmek istiyoruz. Bu nedenle de Tayvan olarak ilk önce festivalinize katılmak ve burada ülkemizi en güzel şekilde tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.

Özden’i Tayvan’a da davet eden Sjd ve beraberindeki heyet, Çubuk Agat taşı işleme atölyesine geçerek, kolye, yüzük ve küpe satın aldı.

2610 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

8+8 = ?