logo

Toplu Taşıma Araçlarına Gizli Denetim

Toplu Taşıma Araçlarına Gizli Denetim

Çubuk toplu taşıma araçlarına trafik polislerinden sıkı denetim yapılıyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından toplu taşıma araçları ve şehirler arası yolcu otobüslerinde sivil trafik polisleri tarafından denetim yapılması yönündeki talimatın ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube ekipleri, denetimlerini artırdı.
Sivil kıyafetlerle toplu taşıma araçlarına binen trafik polisleri, sürücüleri denetledi.
İlçedeki otobüs ve dolmuşlara sivil kıyafetle yolcu gibi binen trafik polisleri, kural ihlali yapanlara kendilerini tanıtıp resmi ekiplerin bulunduğu bölgede aracı durdurarak cezai işlem uyguluyor. İlçe emniyet yetkilileri yaptığı açıklamada, denetimleri vatandaşların huzurlu ve güvenli şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla yaptıklarını söyledi. Her an her yerde sivil denetim ekiplerinin toplu taşıma araçlarında olabileceği bildirildi. Denetimlerde ekiplerin başta kırmızı ışık ihlali olmak üzere seyir halindeyken cep telefonuyla konuşmak, durak harici yolcu indirmek, hatalı şerit değiştirmek ve tehlikeli araç kullanmak gibi konulara dikkat ettiğini anlattı.
Şubat ayından bu yana 38 toplu taşıma aracında yapılan denetimlerde 3 sürücüye kırmızı ışık ihlali, 5 sürücüye de seyir halindeyken cep telefonuyla konuşmak suçlarından cezai işlem uygulandı. Ekipler sadece ceza kesmiyor, kural ihlali yapmayan sürücülere yolculuk sonunda yolcuların önünde teşekkür ediyor.

1117 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+7 = ?