Türkiye Dünya Lideri Oldu

Türkiye Dünya Lideri Oldu

Türk ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 8.2 büyüdü. Ekonominin büyüklüğü 1.2 trilyonu geçti. Kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar oldu.

Dünya ekonomilerinin krizde tek tek havlu attığı, Avrupa’nın dağılma aşamasına geldiği bu günlerde Türkiye ekonomisi büyüme performansıyla kıskandırıyor.

Türk ekonomisi son çeyrekte yüzde 8.2 büyüyerek Çin’den sonra dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi oldu. İlk 9 ayda ise yüzde 9.6’lık büyümeyle dünya şampiyonluğuna çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2011’in üçüncü çeyreğinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) bir önceki yıla göre yüzde 8.2 arttı.

Büyümeye özel tüketimin katkısı yüzde 4.7, hanehalkı özel tüketiminin katkısı da yüzde 3.1 oldu. Türkiye ekonomisinde tüm sektörlerde büyüme gözlendi.

En fazla büyüyen sektörler mali aracı kuruluşların faaliyetleri (yüzde 15.8), inşaat (yüzde 10.6), ulaştırma, depolama ve haberleşme (yüzde 9.7), toptan ve perakende ticaret (yüzde 9.6) oldu.

8 ÇEYREKTİR BÜYÜYORUZ

Türkiye ekonomisi son 8 çeyrektir kesintisiz büyüme gösteriyor. 2009’da üç çeyrek küçüldükten sonra başarılı performansla tekrar büyümeye geçen Türk ekonomisi 2009’un son çeyreğinden bu yana büyüyor. Ekonomi birinci çeyrekte yüzde 12, ikinci çeyrekte yüzde 8.8 büyümüştü.

Kişi başı milli gelir 11 bin dolara dayandı

Eylül itibarıyla son bir yılda GSYH 1 trilyon 255 milyar liraya ulaştı. Dolar cinsinden GSYH ise 784.3 milyar dolar oldu. Buna göre, son 1 yıllık dönemde kişi başına düşen milli gelir cari fiyatlarla 17 bin 21 TL, dolar cinsinden 10 bin 761 dolar olarak gerçekleşti. Son 1 yıllık dönem, 2009 yılının 4. çeyreği ile 2010 yılının 3. çeyreğini kapsayan 4 çeyreklik dönemle karşılaştırıldığında kişi başına milli gelir TL cinsinden 2 bin 636 TL, dolar cinsinden ise bin 239 dolar artış gösterdi. Hesaplamalarda TÜİK’in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Verileri çerçevesinde 2010 yılı için açıkladığı 73 milyon 722 bin 988 kişilik nüfus esas alındı.

Hangi sektör ne kadar büyüdü?

Sektör…………………………………3. çeyrek……9 aylık

Tarım…………………………………….. 4.5………..5.3

Sanayi…………………………………… 8.4………… 10

İmalat sanayisi……………………… 8.9………10.4

Hizmet…………………………………… 9.8……… 10.4

İnşaat…………………………………….10.6………12.7

Toptan ve perakende ticaret…. 9.6……… 13.6

Ulaştırma ve haberleşme…….. 9.7………..11.6

Mali aracıların faaliyetleri……… 15.8……… 13.1

Konut sahipliği……………………… 1.4………..1.8

Eğitim……………………………………. 7.8……….. 5.5

Sektörler toplamı…………………… 15.9………16.2

Dolaylı ölçülen mali aracılık hiz… 7……… 12.9

Gayri Safi Yurtiçi Hasıla…………… 8.2………..9.6

trthaber

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Reklam Alanı376x240

Bayram öncesi İnstagram dolandırıcılığına dikkat

blank

Ülkemizde şuan sosyal medya kullanıcıları internet ortamında şuan tek mecra haline gelen sosyal medya adresi İnstagram da sahte hesaplara bilmeyerek taklit hesap açıp emek hırsızlığı yaparak takipçilerini dolandırıyorlar. Bu işlemi öncesi tam güven sağlayarak kolaylıkla yapabiliyorlar.

Bunun bir örneğini açıklayacak olursak; sanal ürün, gerçekte ellerinde ürün yok. Yüksek hitli takipçisi dolu dolu bir sayfa açarak bu işlemi yapıyorlar. Piyasaya göre uygun fiyatlı ürünler. Müşteri memnuniyetini sağlamak için yapılan etkili video çekimleri. Giyim ve elbise adına her şey düşünülmüş. Profesyonellik ön plana çıkmış. Müşteri mesaj ve sorularına hemen cevap veriyorlar. Sahte vergi levhası, müşteri güvenini kazanacak her şeyi yapmışlar. İnsanların zaaflarından yaralanıp, dolandırıp mağdur ediyorlar. Çok iyi çalışılmış bir sistem düzeneği kurmuşlar. Size güveni tam veriyorlar. Tipik dolandırıcı sistemi işte. Sizden ödemeyi alıyorlar. Sizi Whatsap üzerinden arıyorlar. Daha sonra muhasebe e ticaret sistemine gelmedi, olmadı diyerek kafa karıştıran işlemler ile parayı iade edeceğiz bahanesiyle sizden banka hesap hareketleri, e-mail bilgilerinizi ve içinde para olan alternatif banka bilgilerinize ulaşmaya çalışıyorlar. İnsanlar bu tür para kaptırıyor. Sonrasında telefonlar ve adres size otomatik kapanıyor, boş bir sayfa oluyor. Canın sıkılması moralinin ve sağlığının bozulması da yanına kar kalıyor. Gün geçtikçe İnstagram güvenilirliğini yitiriyor. Tabi oda işini yapıyor yapmaya da devam edecek burası kapansa bile yenisini açacak kaldığı yerden insanları sömürmeye kandırmaya devam edecek vicdan ar-namus olmayan kişiler asıl sıkıntı insanlar arası güven kaybı. Güven kaybetmektense para kaybetmeyi tercih yerine yapılan bir dolandırıcılık sistemi kurmuşlar. Bayram öncesi ve sonrası bu tür dolandırıcılık işlerini dikkat etmeniz dileği ile.

Aşağıda örnek bir dolandırıcı bilgileri veriyoruz:

instagram.com/lamelif.tesettur/

Taklit ettiği sahte adresi: Güven, Adnan Kahveci Blv. no: 79/A, Güngören/İstanbul, Türkiye, Istanbul, Turkey 34160

Cep No: 0551 836 93 26

Whatsap No: Ferdi Ö. 0546 677 35 97

Taklit ettiği sahte Vergi Levhasındaki isim: Elif Arslan

Ödeme yapılacak hesap: Kardelen Sude Sütçü: TR33 0009 9038 8770 4300 1000 01

Taklit ettiği Web adresi: lamelif.com

blank

TAKLİF ETTİĞİ GERÇEK FİRMANIN BİLGİLERİ AŞAĞIDA

Adı: Lamelif Giyim

Müşteri hizmetleri temsilcilerimizle görüşmek için hafta içi günleri 09.00-13.00 / 14.00-18.00 saatleri arasında TR +90 (850) 255 06 45 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirsiniz ya da [email protected] adresine e-posta göndererek destek alabilirsiniz.

Adresi: Güven Mah. Eski Londra Asfaltı Cad. Vizyon Plaza Giriş Kat No:79/A Güngören / İstanbul

Telefon +90 (850) 255 06 45

Whatsapp +90 551 859 81 49

Web adresi: lamelif.com

[email protected]

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Reklam Alanı376x240