logo

Vatandaşı Kışa Hazırlık Heyecanı Sardı

Vatandaşı Kışa Hazırlık Heyecanı Sardı

Vatandaşı Kışa Hazırlık Heyecanı Sardı

Yurt geneli insanlarda kış hazırlıklarının heyecanı devam ediyor.

Yurt genelinde şehir ve köylerden bulgur ve yarma yaptırmaya gelen vatandaş, şehir içinde bulunan küçük öğütücü değirmenlerde bulgurunu ve yarmasını öğütüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan işyeri sahibi Murat Şahin; “Önümüz kış, bundan dolayı insanları da kış hazırlıkları heyecanı sardı. Önce buğdayını getiren vatandaş, sonra bizden yarma yada bulgur olarak götürüyor. Bu sıralar çok yoğunuz. Bulgur ve yarmayı vatandaş kimisi kızına oğluna, kimisi hediye, kimisi de satmak için yaptırıyor. Bu kısa süreli telaş yakında kendini sakinliğe bırakacak” dedi.

Önce tartılan sonra öğütülen buğdaydan yarma ve bulgur için isteyen para isteyen ise büyük teneke başı hak denilen 2 kiloluk küçük teneke bulgur veriyor.

Ağırlık hanımların çok olduğu değirmenlerde hareketlilik gün boyu devam ediyor. Buğday hanım eli değdikten sonra yarma ve bulgur oluyor.

Aynı zamanda yine kış hazırlıkları çerçevesinde konserve, turşu, melemen, halep, biber, domates gibi sebzeler, kayısı, elma, armut gibi meyveler kurutuluyor, erişte makarna kesiliyor, nohut, mercimek, tarhana, bulgur ve yarma da hazırlıklarının heyecanı sürekli devam ediyor.

1893 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+4 = ?