logo

Yargıtay Hapis Cezası Kararını Bozdu

Yargıtay Hapis Cezası Kararını Bozdu

Yargıtay, Ankara’nın Pursaklar ilçesinde 2009 yılında bir düğünde maganda kurşunu ile ölen 3.5 yaşındaki Burçak Damla Üngör’ü ölümüne sebep olan zanlıya verilen 4 yıl 6 ay hapis cezası kararını bozdu.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 2009’da Ankara Pursaklar’daki bir düğün sırasında havaya ateş ederek, evinin balkonundaki Burçak Damla Üngör’ü (3) öldüren sanığın, TCK’da 20 yıldan 25 yıla kadar hapis öngören “olası kasıtla öldürme” suçunu işlediğine hükmetti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bozma ilamında, 18 Ekim 2009’da evinin önündeki düğün sırasında, ikinci katta oturan sanık Naile Sağlam’ın, eşi adına ruhsatlı tabancayla balkondan dört kez ateş ettiği, bir kurşunun karşı binanın dördüncü katında bulunan Burçak Damla Üngör’ün alnına isabet ettiği belirtildi.

Sağlam’ın, “yere paralel ateş ettiği sırada, topluluk içinde bulunan veya çevre evlerin balkon ve pencerelerinden düğünü izleyen kişilerin isabet alabileceğini ve bunun ölümle sonuçlanabileceğini öngörmesine rağmen, sonucu kabullenmek suretiyle eylemi sürdürmesinin, olası kasıtla öldürme suçunun yanında, genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak suçunu da oluşturduğu” ifade edildi.

İlamda, Sağlam’ın bu suçlar yerine, yanılgıya düşülerek “bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verilmesinin bozmayı gerektirdiğine hükmedildi.

Ayrıca, sanığa “genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak” suçundan, TCK’nın 44. maddesindeki, “İşlediği bir fiil ile birden fazla farklı suçun oluşmasına sebebiyet veren kişi, bunlardan en ağır cezayı gerektiren suçtan cezalandırılır” hükmü gerekçe gösterilerek ceza verilmemesinin de bozma sebebi olduğu kaydedildi.

792 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

10+3 = ?