logo

Yeni Frekanslar Uzun Kuyruklar Oluşturdu

Yeni Frekanslar Uzun Kuyruklar Oluşturdu

Ülke genelinde uydu frekanslarının değişmesi ve alıcılarına yeni ayar yapmak isteyenler vatandaşlar birkaç gündür teknoloji mağazalarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Türkiye’de olduğu gibi Ankara’nın Çubuk ilçesinde de Türksat 2A uydusundan Türksat 4A haberleşme uydusuna geçilmesinden dolayı, vatandaşlar yeni frekansları cihazlarına yükletmek için teknoloji mağazalarını akın etti.

Baylar film yada maç var, bayanlar dizim var, çocuklar çizgi film istiyor, bahanesiyle uydusunu alıp geldiklerini belirten, teknoloji firma sahibi İsmail Yalama (34) “Vatandaştan yoğun talep var. Bu işe özel eleman tuttuk. Uydu ayarlarını yapamayan vatandaş bize geliyor. Birkaç gündür bizde gece gündüz çalışıyoruz. Vatandaş sanki bir yakınını yitirmiş gibi uydusunu alıp geliyor. Müşterilere yetişmekte zorluk çekiyoruz” diye konuştu.

Televizyonun frekans ayarının nasıl yapılacağını bilemediğinden mağazaya geldiğini belirten Cemal Aktaş (35) “Tüm kanallarımız gitti. Televizyona bakamıyoruz. Televizyonda ev halkından biri oldu. Onsuz yapamıyoruz. Bir an evvel yaptırıp, karşısına geçmek için buraya getirdim” dedi.

889 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

10+4 = ?