logo

Yeşil Çubuk’a 120 Bin Fidan Dikildi

Yeşil Çubuk’a 120 Bin Fidan Dikildi

Yeşil Çubuk’a 120 Bin Fidan Dikildi

Çubuk’ta 50 hektar alana toplam 120 bin fidan dikildi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ile gerçekleştirilen görüşmeler çerçevesinde 2011 yılında ilçede 50 hektar alanda ağaçlandırma yapıldığını bildirdi.

İlçeye, orman yangınlarında kullanılmak üzere 6 tonluk itfaiye aracının da getirildiğini belirten Özden, bununla birlikte engebeli orman alanında kullanabilecekleri 2 adet araz öze sahip olduklarını kaydetti.

Özden, “Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ilçemize 2010 yılında 56 bin ağaç dikilirken, 2011 yılında 120 hektar alanda sürme işlemi gerçekleştirildi. Bunun 50 hektarına 120 bin adet ağaç dikildi. Ayrıca bal ormanı uygulaması bakımından uzun ömürlü olan sedir ağacı tohumu ile arıcılık açısından önemli olan badem ağacı tohumu ekildi. İlçe Orman Bölge Şefliğimiz 2 araz özün birini Karagöl’e diğerini de Karatepe’de konuşlandırdı” dedi.

Çubuk’ta yürütülen ağaçlandırma çalışmalarından dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Özden, Orman Bölge Müdürlüğü’nün ve belediyenin ağaçlandırma çalışmaları sonucunda gelecek yıllarda ilçede çok güzel ormanlık alanlar oluşacağına inandığını kaydetti.

957 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+1 = ?