logo

Yeşilay Önlem Alıyor

Yeşilay Önlem Alıyor

Yeşilay Ankara Şubesi Başkanı Şemsettin Toprak, alkolden kaynaklanan suç oranının yüzde 70 civarında olduğunu bildirdi.

Yeşilay’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilay Haftası kapsamında 3 okulda etkinlik düzenlendi. Ankara Şube Başkanı Toprak tarafından, Ayrancı Lisesi’nde yapılan sunumda, sigara, alkol, uyuşturucuya karşı alınacak önlemlerin yanında internet bağımlılığı konusuna da değinildi.

İnternet arkadaşlıkları nedeniyle son yıllarda basında yer alan tehdit, şantaj, cinayet ve kayıplarla ilgili örnekler veren Toprak, şunları kaydetti:

“İnternette tanıştığınız kişilere nüfus cüzdanı bilgilerini, TC kimlik numaranızı kesinlikle vermeyiniz. Onların buluşma tekliflerine itibar etmeyiniz. Kameralı görüşme yapmayınız. Gönderilen şeyleri almayınız ve mutlaka ailenize bilgi veriniz.”

Çubuk Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda düzenlenen diğer etkinlikte ise Yönetim Kurulu Üyesi Önder Güney, slaytlı sunum yaptı. Güney, “Bilgisayar ve cep telefonlarınızı, yatak odanızda açık bırakarak uyumayınız. Bilgisayar kullanırken doğru masa ve sandalye kullanınız. Dik oturunuz ve cihazınızı göz hizasında bulundurunuz. Her 1 saat sonunda gözlerinizi 30 dakika dinlendiriniz. Bu sürenizi, spor yapmak, bisiklet sürmek gibi etkinliklerle değerlendiriniz” ifadesini kullandı.

Çubuk Sağlık Meslek Lisesi’nde de konuşan Toprak, şöyle dedi:

“Alkolden kaynaklanan suç oranı yüzde 70 civarındadır. Dünya Sağlık Örgütü’nün 30 ülkeyi kaplayan son araştırmasına göre, işlenen cinayetlerin yüzde 85’i, boşanmaların yüzde 80’i, trafik kazalarının ve aile içi şiddetin yüzde 70’i, ırza tecavüzlerin yüzde 50’si alkolden kaynaklanmaktadır” dedi.

995 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+5 = ?