logo

Yozgat ve Çorum da Kaza: 3 Ölü 51 Yaralı

Yozgat ve Çorum da Kaza: 3 Ölü 51 Yaralı

Yozgat ve Çorum da yolcu otobüslerinin şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 5’i ağır, 51 kişi de yaralandı.

İlk Kaza: Yozgat’ta yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu, ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı.

Kaza Yozgat – Çorumyolu Sarımbey Köyü yol ayrımında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konya’dan Rize’ye giden 51 yaşındaki Sadık Gençkurt yönetimindeki 53 HP 505 plakalı yolcu otobüsü, Yozgat-Çorum karayolu Sarımbey köy ayrımına yaklaştığında şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada 3 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 30 kişi de yaralandı.

Yaralılar, Yozgat, Sorgun ve Alaca Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada otobüs altına kalarak hayatını kaybeden iki kişi sıkıştığı yerden çıkartılamadı. Otobüs olay yerine çağrılan vinç yardımıyla kaldırıldıktan sonra cenazeler çıkartılarak Yozgat devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Diğer kaza ise Çorum’da Da Kaza Meydana Geldi.

Çorum’da ise yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 21 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Ali Erden (49) yönetimindeki 34 UCC 39 plakalı yolcu otobüsü, Çorum-Ankara karayolunun 18’inci kilometresinde kontrolden çıkarak tarlaya devrildi.

Kazada sürücü Erden ile yolcular Kübra (21) ve Hikmet Er (51), Yaşar Bölükbaşoğlu (54), Fatma (5) ve Pınar Geçgün (29), Sedi Hamit (44), Satı (46) ve Kemal Şenoğlu (52), Hüssein Ali (6), Alaattin (66) ve Hamide Başer (60), Osman Yoldaş (25), Kadir Pamukçu (34), Mehmet Şamil Könez (36), Burhan Usta (53), Eren Yılmaz Kurtça (18), Gökhan Altunbaş (27), Hamide Tangal (44), Mahmut (24) ve Abdulvahap Yıldız (19) yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ile polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Otobüste sıkışan bazı yolcular, ekiplerin çalışmasıyla araçtan çıkarıldı.

Ambulanslarla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

599 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+3 = ?