logo

Zabıtadan Taviz Yok

Zabıtadan Taviz Yok

Çubuk Belediyesi Zabıta ekiplerinin kaldırım işgali ve seyyar tezgahlara yönelik denetim başlattı.

İlçenin önemli sorunları başında yer alan kaldırım ve sokak işgalleri ile cadde ve sokaklarda bulunan reklam panoları, tabelalar ve brandaların görüntü kirliğine yol açması nedeniyle, zabıta ekipleri denetimlerini artırdı.

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında, ilçenin cadde ve sokaklarında bulunan kaldırımları işgal eden çay ocakları ve kafeteryalara dönük denetimler devam ederken, ekipler bugün de ilçenin en işlek sokaklarından biri olan numaralı sokaklarda bulunan esnaflara denetimlerde bulundu. Vatandaşların ve bölgedeki diğer esnafın da yoğun şikayetleri üzerine ekipler, kaldırımları işgal eden işyeri sahiplerini uyararak, vatandaşların yürümesine engel olan ve görüntü kirliliği oluşturan malzemeleri yol üzerinden kaldırdı.

İlçede yol ve kaldırım işgaline neden olan, ayrıca görüntü kirliliği ve güvelik problemi yaratan tüm kural dışı uygulamalara karşı çalışmaların devam edeceğini söyleyen Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürü Ahmet Karakuş, bugün yapılan uygulamada kaldırımları işgal eden kafe, restoran gibi iş yerlerinin yol üzerinde bulunan masa ve sandalyelerinin kaldırıldığını belirtti.

Esnaflardan kendilerine destek olmaya çağıran Karakuş, “Esnafımızdan belirlenen kurallara uymasını istiyoruz. Kaldırım ve yol işgali yapmamaları noktasında esnafımızı daha öncesinden tebligatla uyardık. Belediyemizin sorumluluk alanında bulunan yerlerde kaldırım ve yollar başta olmak üzere kamu alanlarının işgallerine hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Biz işgal konusunda esnaflarımızın duyarlı davranıp bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Çubuk Belediyesi olarak İlçe genelinde yaşayan vatandaşlarımıza daha düzenli, daha sağlıklı ve daha kaliteli bir yaşam sunmanın yanı sıra görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için kontrol ve denetimlerimizi sürdüreceğiz. Kurallara uymayan esnafa ise, ilk etapta 5326 sayılı kabahatler kanununa göre cezai işlem uygularken, tekrarlanması durumunda işyerlerin kapatılmasına kadar gideceğiz” diye konuştu.

Sağlık ve hijyene yönelik denetimleri de artıracaklarını ifade eden Karakuş, “Halkın sağlığını tehlikeye sokacak gıda ürünlerinin satılmasına da asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

490 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+7 = ?