logo

Ankaralı seymenler derneğinden ‘İnci Taneleri’ dizisine tepki

Ankaralı seymenler derneğinden ‘İnci Taneleri’ dizisine tepki

Ankaralı Seymenlerden ‘İnci Taneleri’ dizisine tepki: “Başkentimiz için bir utançtır”

Kanal D’nin yeni dizisi İnci Taneleri’nin fragmanının yayınlanan pavyon dansının sosyal medyada birçok kişi tarafından dikkat çekti. Ankara Seymenler Kulübü Derneği Başkanı Demir, dizinin fragmanı yüzünden Ankara’da ‘pavyon dansı kursu’ açıldığını ve genç kızları yanlış özendirdiği gerekçesi ile tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayacak olan İnci Taneleri dizisinin fragmanı büyük ses getirdi. Fragmanda, Dilber isimli bir karakteri oynayan Hazar Ergüçlü’nün pavyon dansı ise gündem oldu. Dizinin dikkatleri çekmesi sonrasında, fragmanda yer alan şarkı ve oyuncunun dansı ise birçok kişi tarafından sosyal medyada taklit edilmeye başlandı.

Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, pavyon kültürünün Ankara için övünülecek bir konu olmadığını söyleyerek, dizi ile ilgili hukuki yola başvuracağını açıkladı.

Başkan Demir, yaptığı açıklamada, “Yeni yayınlanacak bu dizinin fragmanında pavyonda dans eden bir kadın görüntüsü veriliyor.  Dizinin yayınlanacağı kanalla aynı medya grubuna ait olan haber kanalı aynı pavyon görüntüleriyle bu dizinin reklamını yapıyor.  Dizi daha başlamadan ana karakterin (pavyonda çalışan kadınının) fragmanda giydiği elbise bir internet sitesine koyuluyor ve aynı gün tükeniyor. Ankara’da ‘Pavyon Dansları Kursu’ açılıyor, kayıtlar aynı gün doluyor yani genç kızlarımız özenip buralara kayıt oluyorlar” dedi.

“Pavyon kültürü Ankara için övünülecek, ön plana çıkarılacak bir konu değildir” diyerek bu duruma tepki gösteren Başkan Demir, “Hatta Ankara denilince akıllara pavyonun gelmesi Başkentimiz Ankara için bir utançtır. Pavyonlar, ahlaki düşüklüğün, kadın sömürüsünün, mafyalaşmanın, çürümüşlüğün merkezleridir” dedi.

Başkan Demir, ayrıca dizinin yayından kaldırılması için hukuki yollara başvuracağını söyleyerek, “Dizilerle filmlerle ön plana çıkarıp allayıp pullayarak özendirecek başka şey bulamayan zihniyetler, Milli Mücadele’nin merkezi olan Ankara’mızın pavyon kültürü ile değildir. Bir ülkenin kurtuluşu ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli unsuru olan, Oğuz kültürünün bugünlere kadar gelmesine ve yaşanmasına vesile olan Seymenlik kültürü ile anılması için elimden geleni yapacağım. Dizinin Yayından Kaldırılması için Kanuni haklarımızı arayacağım” ifadelerini kullandı.

317 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

4+7 = ?