logo

Başkentin Köy Yolları Kapandı

Başkentin Köy Yolları Kapandı

Köy Yolları Kapandı

Ankara Valiliği, yüksek kesimlerde bulunan 93 kapalı köy yolunun açılması için çalışmalarının sürdüğünü ve tüm ilçe ve köylerde genel hayatı olumsuz etkileyebilecek herhangi bir durumun bulunmadığını açıkladı.

Ankara Valiliği, yüksek kesimlerde bulunan 93 kapalı köy yolunun açılması için çalışmalarının sürdüğünü ve tüm ilçe ve köylerde genel hayatı olumsuz etkileyebilecek herhangi bir durumun bulunmadığını açıkladı. Yollarda aşırı buzlanmalar nedeniyle oluşabilecek kazaları önlemek amacıyla 50 ton solüsyon (don önleyici ve buz çözücü) ile 20 ton tuzlu karışım stoğu kullanıldı.

Ankara Valiliği, yazılı bir açıklama yaptı. Mevsimsel değişikliklerle birlikte yağışlı ve soğuk bir döneme girilmesi nedeniyle İl Özel İdaresi’nin ilçe ve köylerde kar mücadelesine başladığı belirtildi. Ankara İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan 26 ekipte; 26 greyder, 26 kepçe, 45 kamyon 3 kar bıçaklı kamyon ve makine, 226 personel ile kar mücadelesi çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. Yollarda aşırı buzlanmalar nedeniyle oluşabilecek kazaları önlemek üzere 50 ton solüsyon (don önleyici ve buz çözücü) ile 20 ton tuzlu karışım stoğunun kullanıldı.

Özellikle Çubuk, Kızılcahamam, Polatlı, Haymana, Şereflikoçhisar ve Nallıhan ilçelerinde Ankara İl Özel İdaresi’nin çok sayıdaki iş makineleri ve personeli ile son iki gün içinde gayretli çalışmalarla, toplam 1141 köyde 9 bin 33 kilometre köy yolunda kar mücadelesi yapıldı. Genellikle yüksek kesimlerde bulunan 93 kapalı köy yolunun açılması çalışmalarının halen sürdürüldüğü ile tüm ilçe ve köylerde genel hayatı olumsuz etkileyebilecek herhangi bir durumun bulunmadığı belirtildi.

Çalışmalarla, toplam 987 köyde 7796 kilometre köy yolunda kar mücadelesi yapıldığı, yüksek kesimlerde bulunan 22 kapalı köy yolunun açılması çalışmalarının halen sürdürüldüğü ile tüm ilçe ve köylerde genel hayatı olumsuz etkileyebilecek herhangi bir durumun bulunmadığı kaydedildi.

1201 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

3+1 = ?