logo

Başkentten İlçelere Yatırım

Başkentten İlçelere Yatırım

Başkentten İlçelere Yatırım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ilçelerde de alt yapı çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

5216 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle mücavir alan sınırları genişleyen Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkent’in merkezinde gerçekleştirdiği hizmetleri sınırları içerisindeki en ücra köylere kadar götürdüğünü kaydeden Başkan Gökçek, “Büyükşehir sınırlarına giren 8 ilçenin içme suyu, atık su ve yağmur suyuna yönelik alt yapı yatırımlarını gerçekleştirirken, bölgesel bazda içme suyu ve atık su arıtma tesislerini de inşa ederek, hizmete açıyoruz.” dedi.

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ilçelerde de alt yapı çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. 5216 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle mücavir alan sınırları genişleyen Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkent’in merkezinde gerçekleştirdiği hizmetleri sınırları içerisindeki en ücra köylere kadar götürdüğünü kaydeden Başkan Gökçek, “Büyükşehir sınırlarına giren 8 ilçenin içme suyu, atık su ve yağmur suyuna yönelik alt yapı yatırımlarını gerçekleştirirken, bölgesel bazda içme suyu ve atık su arıtma tesislerini de inşa ederek, hizmete açıyoruz.” dedi.

Ankara Büyükşehir?Belediye Başkanı Melih Gökçek, bölge halkının ihtiyacına en kısa sürede ve en sağlıklı şekilde cevap vermek amacıyla çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, içme suyu ve kanalizasyonu olmayan ilçe, mahalle ve orman köyü kalmayacağını söyledi. Yasa ile Ankara’nın merkez ilçesi konumuna gelen Akyurt, Ayaş, Bala, Çubuk, Elmadağ, Kalecik, Kazan ve Pursaklar’da adeta alt yapı atağı gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Gökçek, “Büyükşehir’e dahil olan bu ilçelerimizin öncelikle alt yapı ve alt yapı ile bağlantılı üst yapı ihtiyaçlarını temin ederek temiz, sağlıklı su içmelerini sağladık. Üst yapı kapsamında özellikle köylerde küçük kapasiteli su depoları, içme suyu ve atıksu arıtma tesislerinin inşasını gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanlarının genişlemesiyle birlikte Başkentlilerin yanı sıra bu bölgelerde yaşayan vatandaşların da aynı hizmeti almaya başladığını kaydeden Başkan Gökçek, yapılan çalışmalar kapsamında 8 ilçeye toplam 892 bin 15 metre içme suyu, 417 bin 324 metre atık su ile 166 bin 712 metre yağmur suyu hattı döşendiğini ifade etti. Başkan Gökçek, buna göre 8 ilçeye toplam 1 milyon 476 bin 51 metre uzunluğunda hat döşendiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu yatırımların dışında ASKİ Genel Müdürlüğü’nün temiz ve sağlıklı içme suyu ihtiyacının karşılanması, atık ve yağmur su tahliyesinin sağlanması, arıtma tesislerinin inşası için toplam 334 milyon 955 bin 976 liralık yatırım yaptığını ifade eden Gökçek, ASKİ tarafından, 2005 ile 2011 yılları arasında ilçelere yapılan yatırımlar hakkında da şu bilgileri verdi:

Akyurt İLÇESİ

Akyurt’ta ASKİ’nin gerçekleştirdiği alt yapı çalışmaları çerçevesinde toplam 150 bin 259 metre alt yapı borusu döşendi. Bunun 76 bin 426 metresi içme suyu borusu, 66 bin 360 metresi atık su borusu, 7 bin 473 metresi de yağmur suyu borusu oldu. Akyurt’ta ayrıca, köylerin su ihtiyacını karşılayacak 6 adet su deposu ile bir adet pompa istasyonu yapıldı.

AYAŞ İLÇESİ

Yasayla Başkent’e dahil olan ve 58 kilometrelik mesafede bulunan Ayaş’ın merkez ve orman köyleri dahil olmak üzere, 47 bin 778 metre içme suyu borusu, 14 bin 618 metre atık su borusu ile 200 metre yağmur suyu borusu olmak üzere toplamda 62 bin 596 metre uzunluğunda alt yapı hattı döşenmiş oldu. Ayaş’ın köylerine 7 adet depo, bir adet pompa istasyonu yapılırken, bölgenin atık sularını arıtmak üzere ileri arıtım teknolojisinin tüm imkanlarının kullanıldığı 6 bin 500 metreküp kapasiteli “Ayaş Atıksu Arıtma Tesisi” inşa edildi.

Bala İLÇESİ

Ankara’ya 67 kilometre mesafedeki Bala ilçesinde alt yapı sorunlarını en aza indirmek amacıyla 161 bin 359 metre içme suyu, 26 bin 747 metre atık su, 3 bin 683 metre yağmur suyu borusu döşemesi gerçekleştirildi. Bala’ya yapılan toplam alt yapı uzunluğu 191 bin 789 metre olurken, ayrıca köylere 3 adet depo, 1 adet pompa istasyonu yapıldı.

ÇUBUK İLÇESİ

Başkent sınırlarına dahil olan ilçeler arasında en fazla yatırım yapılan yerlerden biri olan Çubuk’a, 257 bin 638 metre içme suyu, 178 bin 573 metre atık su ile 73 bin 573 metre yağmur suyu borusu döşendi. Toplamda 509 bin 784 metre uzunluğunda altyapı gerçekleştirilen ilçenin köylerine de 11 adet su deposu, 1 adet pompa istasyonu, 1 adet 26 bin metreküp kapasiteli içme suyu, 1 adet 19 bin 200 metreküp kapasiteli Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımı gerçekleştirildi. Ayrıca 23 bin 850 metre de büyük çaplı ana isale hattı yapıldı.

Elmadağ İLÇESİ

Elmadağlıların uzun yıllardır yaşadığı içme suyu sorunu, ilçenin Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarına dahil olmasının ardından büyük oranda çözüme kavuşturuldu. ASKİ, Elmadağ’ın alt yapısını güçlendirmek için 79 bin 171 metre içme suyu, 69 bin 24 metre yağmur suyu, 9 bin 910 metre atık su borusu döşedi. Böylece Elmadağ’a 158 bin 105 metre uzunluğunda alt yapı hattı döşenmiş oldu. Ayrıca köylere 3 adet su deposu ile 1 adet 8 bin 700 metreküp kapasiteye sahip Atıksu Arıtma Tesisi inşa edildi.

KALECİK İLÇESİ

Başkent’in, kuzeyinde yer alan Kalecik İlçesi’ne 21 bin 912 metre içme suyu, 3 bin 988 metre atık su, 5 bin 525 metre ise yağmur suyu borusu döşenirken, toplamda 31 bin 425 metre alt yapı döşenmiş oldu. Ayrıca bir adet 2 bin 500 metreküp kapasiteli Atıksu arıtma tesisi yapıldı.

KAZAN İLÇESİ

Sanayi bölgesi olma özelliğine de sahip Kazan İlçesi’ne alt ve üst yapıda ASKİ tarafından bir çok yatırım gerçekleştirildi. Alt yapı çalışmalarında ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda 185 bin131 metre içme suyu, 16 bin 859 metre atıksu, 23 bin 196 metre yağmur suyu borusu ile toplamda 225 bin 186 metre uzunluğunda alt yapı inşa edildi. Köylere 8 adet depo ile Kurtboğazı Baraj Hattına su gönderen Uçarı-İçören kuyularına da pompa istasyonu yapıldı. Ayrıca 31 bin 337 metre Ana İsale Hattı yapımı gerçekleştirilirken, 30 bin metreküp kapasiteli içme suyu, 15 bin metreküp kapasiteli de Atıksu Arıtma Tesisi inşa edilerek hizmete alındı.

Pursaklar İLÇESİ

Ankara’nın kuzeyinde Esenboğa yolu üzerinde bulunan Pursaklar İlçesi, gerek nüfus artışı gerekse uygulanan projeler sayesinde en hızla gelişen bölgelerden biri oldu. ASKİ, Pursaklar’ın alt yapısında 62 bin 600 metre içme suyu borusu, 41 bin 155 metre atık su borusu, 19 bin 592 metre ise yağmur suyu borusundan oluşan hat döşemesi gerçekleştirdi. Alt yapıda döşenen hattın uzunluğu 123 bin 347 metre oldu. Ayrıca yine bu bölgeye 2 adet depo, bir adet pompa istasyonu ile 42 bin metreküp kapasiteli Karaköy Atıksu Arıtma Tesisi inşa edildi.

haberler.com

1102 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

2+3 = ?