logo

Çubuk 2023 Turşu Festivaline çok iyi hazırlandı

Çubuk 2023  Turşu Festivaline çok iyi hazırlandı

İç Anadolu’nun en çok ziyaretçi kabul eden başkent Ankara’ya 40 km Esenboğa Havalimanına 20 km uzaklıkta bulunan 2023 yılı 07 ile 10 Eylül arasında 4 gün sürecek eğlence ve şölenin adresi 16. Çubuk Kültür ve Turşu Festivali Çubuk Abad Parkında yapılacak.

Çubuk Turşu Festivali her yıl daha fazla ziyaretçiyi ağırlayarak günden güne adını daha fazla kitlelere duyurmaya devam ediyor.  Festival 2020 ve 2021 yıllarında pandemi den dolayı ertelenmişti. 2022 yılında adeta izdiham yaşanmıştı.

ÇUBUK TURŞU FESTİVALİ 2023 NE ZAMAN YAPILACAK? Şimdi sorusunu cevabını sizlere sunuyoruz.

Çubuk Belediyesi tarafından düzenlenen Çubuk Turşu Festivali için yeni tarih açıklandı, 07-10 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu. Her yıl Ağustos ayında tarladan toplanan turşuluk salatalıklar, Çubuk Turşu Festivalinde satılmak üzere yeni sezon ürünlerin hummalı bir çalışma sezonuna üreticiler girer. Genelde Eylül ayının ortalarında okullar açılmadan önce uygun bir tarih belirlenip yorucu bir festival maratonu başlar. Son bir kaç yıldır gelenek haline gelen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kampüsünde ilk ders zili Çubuk Turşusu kurularak başladığını da hatırlatmak isteriz.

Sevilen sanatçıların sahne alacağı, yöresel yemeklere doyacağınız 16.Uluslararası Çubuk Turşu Festivali başlıyor.

ÇITIR ÇITIR TURŞULAR BU FESTİVALDE

Damağınızda eşsiz lezzet bırakan coğrafi işaret tescilli çubuk tursunun birçok çeşitli festivalde satışa sunulacak. Tadına bakmadan geçemeyeceğiniz salatalık turşusu, fasulye turşusu,  ahlat turşusu, acur turşusu, kayısı turşusu, kozalak turşusu, lahana turşusu, gibi birbirinden lezzetli birçok turşu çeşidi Ankaralıları ve misafirleri festivalde bekliyor.

BİRBİRİNDEN ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALACAK

7 Eylül tarihinde başlayıp 10 Eylül tarihine kadar devam edecek olan 16. Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festival program akışı şu şekilde;

7 Eylül Perşembe: Mustafa Ceceli

8 Eylül Cuma: Semicenk

9 Eylül Cumartesi: Demet Akalın

10 Eylül Pazar: Özgür Can Çoban

Festivalde saat 20:30 da başlayacak müzik eğlencesinin isimler de şöyle;

7 Eylül Perşembe: Umut Çakır

8 Eylül Cuma: Çubuklu Yaşar

9 Eylül Cumartesi: Mustafa Kemal Şimşek

10 Eylül Pazar: Kenan Aydos

Ankara’nın en sevilen firmaları 16.Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali’nde yerini alacak. 4 gün 4 büyük konserle gerçekleşecek olan festivalde kadınlar, gençler, erkekler kısacası herkes istediği tarzda kıyafetlere ulaşabilecek. Vatandaşlar festivalde hem doyasıya eğlenecek hem de alışverişin tadını çıkarak.

Gastronominin Merkezi Çubuk’ta Ne Yemelisiniz?

-Çubuk Homaçası

-Çubuk Döner

-Çubuk Gözlemesi

-Çubuk Baklavası

-Çubuk Bazlaması

-Çubuk Tandır Böreği

-Çubuk Höşmerimi

-Çubuk Cızlaması

-Çubuk Vişne Hoşafı

-Çubuk Toyga Aşı

-Çubuk İşkembe Çorbası

-Çubuk Döşeme Ekmeği

-Çubuk Kavurması

-Çubuk Turşusu

-Çubuk Köftesi

587 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+7 = ?