logo

Özen’den Doğan’a Ziyaret

Özen’den Doğan’a Ziyaret

ÇUGİAD Üyeleri Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Doğan’ı Ziyaret Etti.

Çubuk Girişimci ve İşadamları Derneği Başkanı Yasin Özen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan’ı ziyaret etti.

Çubuk Girişimci ve İşadamları Derneği Başkanı Yasin Özen ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyeti makamında kabul eden Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

ÇUGİAD’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Doğan herhangi bir aksama olmaması halinde YB’nin temelinin bir kaç ay içerisinde atılacağını söyledi. 2015 eğitim-öğretim yılına Üniversitenin ilk alanının faaliyete geçeceğini açıklayan Rektör Prof. Dr. Doğan, tüm fakültelerinin yapılmasıyla birlikte 35 bin öğrenciye ulaşacaklarını ifade etti. Yerleşkenin inşaatı ile ilgili son noktaya gelindiğini anlatan Doğan, ’’İlçe halkının ve yöneticilerin ısrarlı istekleri üzerine Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği ile Ankara’nın 5. Devlet üniversitesi, 27648 Sayı ve 21 Temmuz 2010 tarihinde T.C. Resmi Gazete’de yayımlanan karar uyarınca 7 fakülte, 1 yüksekokul ve 4 enstitü ile 1 konservatuardan oluşuyor. Hepinizin bildiği gibi imside Yıldırım Beyazıt Üniversitesidir ve kampus alanı ise Çubuk’ta kurulmaktadır. Ankara Büyükşehir Belediyemiz tarafından yerleşke yollarının açılma çalışması başlamış olup, yerleşkeye kadar olan alt yapıda ASKİ tarafından yapılacak. Yerleşke içerisindeki alt yapı ise TOKİ tarafından yapılacak. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ilk etapta Temel Sağlık Bilimleri ve Laboratuvarları Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi yapılacak. İnşallah 2015 eğitim-öğretim yılında ise yerleşkede eğitime başlayacağız’’ dedi.

Ziyarette üniversitenin ilçeye sosyo ekonomik anlamda çok büyük katkıları olduğunu söyleyen ÇUGİAD Başkanı Yasin Özen ise, üniversite için ellerinden gelen desteği her zaman vermeye hazır olduklarını söyledi. Üniversite kampus alanının ve çevresinin yatırım anlamında en uygun alan olduğunu kaydeden Özen, ’’Gerçektende üniversite ilçemizin çehresini değiştiren ve yüz yıllık değil, bin yıllık bir yatırım oldu. Üniversitenin kurulmasıyla birlikte ilçemiz Allah’ın izniyle adeta şahlanacak. İlçemiz artık yatırımcıya çok büyük kazanımlar sunmaktadır. Artık şunu rahatlıkla söyleye biliriz, ilçemiz Başkentin en büyük cazibe merkezlerinden biri oldu. Çubuklu işadamları olarak, üniversitenin ilçemize kazandırılmasını sağlayan başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlarımıza, bölge milletvekillerimize, ilçe yöneticilerimize, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize, basın mensuplarımıza ve Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden beye sonsuz teşekkür ederiz’’ diye konuştu.

1028 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?