logo

Polise Güzel Haber

Polise Güzel Haber

Yaklaşık 21 bin trafik polisine sevindirici haber geldi.

Görevleri başında yaralanan ya da sakatlanan polisler ile hayatını kaybeden trafikçilerin ailelerine ilk kez “nakdi” tazminat ödenecek.

Şehir içi ve şehirlerarası yollarda trafik akışını ve düzenini sağlarken geçirdikleri kazalarda ölen ya da yaralanan trafik polislerine bugüne kadar tazminat ödenmiyordu.

Yeni düzenleme ile görevleri sırasında yaralanarak iş göremez hale gelen trafikçiler ile yaşamını yitiren personelin ailesine nakdi tazminat ödenmesine karar verildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTEDİ

12 yıl aradan sonra 30 Mayıs günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu’nda trafik polislerinin yıllardır mağdur olmasına neden olan 2330 sayılı kanunda değişiklik yapılması benimsendi.

Kurulda görevleri başında yaralanan ya da şehit olan trafik polisleri ile ailelerine nakdi tazminat bağlanmadığı gündeme geldi.

Kendisine verilen brifing sonrası Başbakan Erdoğan, talimat vererek ilgili kanunda değişiklik yapılmasını ve bundan sonra yaşanacak mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

1125 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

10+3 = ?