logo

YBÜ de Çalışmalar Başladı

YBÜ de Çalışmalar Başladı

Selçuklu mimarisiyle tasarlanan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Çubuk’ta temelleri atılıyor.

14 üniversite projesini uygulamaya koyan TOKİ, 40 bin talebe kapasiteli Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampusunun ihale sürecini bitirdi.

Esenboğa Havaalanı’na takriben 4,5 kilometre mesafede kurulacak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yerleşkesi Selçuklu Mimarisinde tasarlandı.

Fen, sağlık ve sosyal bilimler alanında kuvvetli bir araştırma üniversitesi olacak şekilde yapılandırılacak üniversitede toplamda 12 fakültenin kurulması tasarlanıyor. Yerleşkede ilk mertebede, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Tabiat ve Mühendislik Fakültesi, laboratuarlar binası ve teknik bina gibi yapıların ihalesi gerçekleştirildi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin yeni yerleşkesi 3.500 dönüm alan üzerine yapılacak. Yerleşke arazisinde bin 500 dönüm yapılaşma için ayrıldı. Bu alanda, üniversitenin akademik ve yönetimsel birimleri bulunacak. Kalan arazi ise “gelişme bölgeleri, rekreasyon alanları, sosyal yaşam ve ormanlık bölgeler” olarak değerlendirilecek. Yerleşke hudutları içerisinde, ormanlaştırılacak alanlar için yaklaşık 450 dönüm ayrıldı.

1146 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

3+8 = ?