logo

Polis BDP’li vekillerin yolunu kesti – Galeri

Diyarbakır’da BDP’nin bugün ‘Özgürlük İçin Demokratik Direniş’ adıyla yapacağı mitinge Diyarbakır Valiliği’nce izin verilmeyince polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Miting alanında toplanmak isteyen partililere polis gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. BDP’liler de polise taş attı. Gerginliğin sürdüğü Diyarbakır’da gaz bombası biten polislere gaz bombası takviyesi yapıldı. Olaylardan BDP’li vekiller de etkilendi. Pervin Buldan bir metal parçasının denk gelmesi sonucu ayağından yaralandı, Gültan Kışanak ise polisin sıktığı tazyikli su nedeniyle yere yuvarlandı.

POLİS BDP’Lİ VEKİLLERİ KAVŞAKTA ÇEVİRDİ

İstasyon meydanı’nda bugun yapılması planlanan ancak valılık tarafından izin verılmeyen mitinge katılım için yürüyüşe geçen ve aralarında BDP milletvekilleri Emine Ayna, Nazmi Gür ve Sabahat Tuncel’in de bulundugu bir grup, Ofİs Kavsağı’nda polis tarafından durduruldu.

FOTOĞRAFLARLA BDP’NİN DİYARBAKIR MİTİNGİ

POLİS ARAÇLARINDAN ANONS: PKK’LILAR ATEŞ AÇACAK, EVİNİZE DÖNÜN

Bölgede polis araçlarından “Yapılmak istenen mitingi yasak, bunlar halkı ve polisi karşı karşıya getirmek istiyor. PKK’lılar halka ve polise ateş açacak. Lütfen evlerinize gidin” şeklindeki anonslar yapıldığı bildirildi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), İmralı Cezaevinde cezasını çeken PKK lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 14 Temmuz günü Diyarbakır’da miting planladı. Ancak Diyarbakır Valiliği Silvan’da 13 askerin şehit edilmesi ve demokratik özerkliğin 1’incı yıl dönümüne denk geldiği gerekçesiyle izin vermeyince kente tansiyon yükseldi. BDP’nin Valiliğin yasak kararında ısrarcı olması kentte gerginliği artırdı. Olağanüstü güvenlik önlemleri alan polis, kentin giriş çıkışlarını kontrol altına aldı. Mitingin yapılmak istenen İstasyon meydanındaki toplanmalara izin verilmedi. Şehir dışından gelenlerin kimlik sorgusu yapılıp fotoğrafları çekildikten sonra uyarılar ile dağıtıldı.

860 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+1 = ?