logo

Turşucular Yağmur İçin Dua Etti Kurban Kesti

Turşucular Yağmur İçin Dua Etti Kurban Kesti

Çubuk’un Aşağı Çavundur mahallesinde çiftçiler ve turşu üreticileri yağmur duasına çıktı.

Üreticiler, bu yılın bol yağmurlu ve bereketli ürün elde etmek için kurban kesti, namaz kıldı ve dualar edildi.

Çubuk’a 4 km uzaklıkta bulunan Aşağı Çavundur Mahallesi’ndeki turşu üreticileri, Çubuk Çayı Vadisi’nde bulunan Karaköprü mevkisinde namaz kılarak yağmur duası yaptı.

Çubuk İlçe Müftüsü Muharrem Genç’in yaptırdığı yağmur duasına çok sayıda üretici çiftçi ve vatandaş katıldı.

Bölgeye bu yıl yağmurun az yağmasından dolayı bu yılın ürün hasadında sıkıntı yaşayabileceklerini söyleyen muhtar Abdullah Esre: “ Bahçelerini besleyen Çubuk 2 Barajı’nda suyun azaldığını, Çubuk Çayı’nın ise kuruduğunu dile getiren Esre, bu nedenle gelenek haline getirdikleri yağmur duasını bu yılda gerçekleştirdiklerini aktardı. Biz yağmur yağdığı zaman şükrüne, yağmadığı zaman ise yağmur yağması için talebine çıkıyoruz. Bu yılda 3 büyükbaş hayvanımızı bir gün önce kurban ettik. Kestiğimiz kurbanların etinden de imece usulüyle yemekler pişirdik ve buraya gelen misafirlerimize ikram ediyoruz. Bu yıl hiç yağmur yağmadı desek yeridir. Kuyularımızda su kalmadı, barajımız boşaldı, Çubuk Çayı kurudu. Mahallemizin önemli geçim kaynağının salatalık yetiştiriciliği ve turşu üreticiliği bu yüzden üreticimiz bu yıl umarım beklediği emeğinin karşılığını bulur” diye konuştu.

Kılınan namazın ve edilen yağmur duasının ardından yaklaşık 1500 kişiye daha önce kesilen kurban et yemeği olan “homaça”, bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.

1568 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+8 = ?