logo

Ankara Jandarmasından Operasyon

Ankara Jandarmasından Operasyon

Ankara Jandarmasından Operasyon

Ankara jandarmasının takibi sonucu hırsızlık zanlısı 3 kişi yakalandı.  
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, son zamanlarda Altındağ, Keçiören ve Mamak ilçelerinde hırsızlık olaylarında meydana gelen artış ve suçların işlendiği bölgeler analizlerle inceleyerek olaylarda kullanıldığı değerlendirilen araçlar ve olayları gerçekleştiren suçlu profillerini çıkarttı. Analizler sonucu çıkarılan profiller tüm jandarma devriyelerine bildirildi.

Kazan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından sorumluluk bölgesinde emniyet ve asayişi sağlamak maksadıyla çıkartılan jandarma devriyesi gece saatlerinde marka, model ve plakası tespit edilemeyen beyaz renkli minibüs tarzı bir aracı şüpheli profiline uygun olarak tespit etti. Jandarma ekibi tespit edilen şüpheli aracı İlçe Jandarma Komutanlığına ve Ankara İl Jandarma Komutanlığı Harekat Merkezini arayarak gidiş güzergahı ile birlikte bildirdi. Bunun üzerine Ankara İl Jandarma Komutanlığı Harekat Merkezince şüpheli aracın muhtemel kaçış istikametinde bulunan Keçiören, Sincan, Kızılcahamam, Çubuk, Ayaş ve Yenimahalle İlçe jandarmaları ile Kazan İlçe Emniyet Müdürlüğü ikaz edilerek aracın ve içindeki şüphelilerin sorumluluk sahasına girebileceği bildirildi. Şüpheli aracın durdurularak kontrol edilmesi istendi. Aynı zamanda Kazan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kaymakamlık Makamı tarafından kurulan MOBESE kayıtlarının incelenmesi sonucu şüpheli aracın plaka ve özellikleri tespit edilerek diğer birimlere aktarıldı.
Tespit edilen şüpheli araç jandarma devriyesinin ‘dur’ ikazına rağmen kaçarak Kazan İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk sahasına girdi. Jandarma ekiplerinin durumu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirmesi üzerine polis ekipleri şüpheli aracı takibe aldı. Polis ekipleri takip etmekte oldukları şüpheli aracın D 750 karayolu üzerinden Güvenç Köyü istikametine hızla kaçtıklarını, takip esnasında araçta bulunan ve hırsızlık malı olduğu değerlendirilen bazı malzemeleri yola attıklarını, bu nedenle yavaşladıklarından şüpheli aracı gözden kaçırdıklarını bildirdi. Gelişen durum üzerine jandarma birimleri belirlenen noktalarda görev alarak şüpheli aracı takibe aldı. Keçiören İlçe Jandarma Komutanlığınca Bağlum-Sarıbeyler Mahalleleri bölgesindeki yol emniyet ve kontrol noktasına kadar şüpheli araç takip etti. Kontrol noktasına gelen şüpheli araç görevli ekiplerce durması için ikaz edilmiş fakat şüpheliler durmayarak araçla birlikte Kösrelik Mahallesi istikametine kaçmaya devam etti.Uzun süren takipten sonra şüpheli bir kişi takibi sürdüren ekipleri engellemek maksadıyla yolun ortasına çıkarak araçların önüne yattı. Takip eden ekiplerin durmasının ardından şüpheli ayağa kalkarak kaçmaya başladı.
Jandarma ekiplerinin ısrarlı takibi sonucunda şüpheli araç Kösrelik Göleti mevkiinde Keçiören İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kazan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince sıkıştırılarak yakalandı. Araç içerisinde bulunan T. A., S.A. ve A.A. yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramada traktörlere ait muhtelif metal ekipmanlar, şofben, 3 adet motifli demir cami kapısı, 1 adet boş çeyiz sandığı, 1 adet sallama bıçak, 1 adet inşaat demir kesme makası, demir inşaat kalıpları ile haberleşmede kullandıkları 1 adet cep telefonu ve 1 adet simkart ele geçirildi. Jandarma aracının önüne yatan zanlının H.A. olduğu belirlendi. Zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.

sondakika

3177 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

5+5 = ?