logo

Anadolu Ajansı ve TRT Eleştirilerine Açıklama

Anadolu Ajansı ve TRT Eleştirilerine Açıklama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ”Şu veya bu davalar sebebiyle, içerde bulunan asker, emekli asker, gazeteci, milletvekili konusunda, tutuklama olmaması gerektiği konusunda şahsi, özel düşüncem olarak ifade ediyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve TRT ile ilgili eleştiriler olduğunu belirten Arınç, bazı sorulara yanıt vermeye İçtüzük’te engel olduğunu, çünkü bu kurumların bütçelerinin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmediğini kaydetti.

“BEN YARGI TEMSİLCİSİ MİYİM?”

”Cezaevinde gazeteciler varsa, bunların sorumlusu ben miyim, benim kurumlarım mı?” diye soran Arınç, ”Bu insanların yargılayan, iddianame tanzim eden veya bunlar hakkında tutuklama veya hüküm veren yargı değil mi? Ben bu yargının bir temsilcisi miyim? Yargı noktasında bana söylenebilecek hiçbir şey yok” dedi.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, arkası yok, sayılması da mümkün değil. 70, 80, 90 rakamlarından bahsederken, bu insanlar kim? O insanların kim olduğunu her fırsatta söylemeye devam edeceğiz.

Uzun süren tutukluluklar konusunda, içerde bulunan gazetecilerin tahliye edilmeleri konusunda söylediklerimi herkes biliyor. Şu veya bu davalar sebebiyle, içerde bulunan asker, emekli asker, gazeteci, milletvekili konusunda tutuklama olmaması gerektiğini şahsi, özel düşüncem olarak ifade ediyorum. Bunu dışında kim ne söyleyebilir? ‘Basın özgürlüğünü istemiyor, tutuklamalardan yanadır’ diye bana bir kusur isnat edilebilir?

Bir bakan olarak aldığım idari kararlar neticesinde bu insanlar içeri girebilir mi? Benim kurumlarımın hiçbirisi bu gazetecilerin mesleklerini yaparken yargılanmaları, ceza almaları konusunda ne bir şikayette bulunmuştur, ne bir söz ifade etmiştir, ne de talimat vermesi söz konusu olsa talimat vermiştir”dedi

908 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

7+10 = ?