logo

Avcı, Yerli Malına Dikkat Çekti

Avcı, Yerli Malına Dikkat Çekti

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası ile ilgili konuştu.

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, tutumlu olmanın bir ülkenin kalkınması, refah, huzur ve barışı için elzem hasletlerden birisi olduğunu belirterek, bu kültürün en başta çocuklara kazandırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de ithal ve lüks malların tüketiminde büyük bir patlama ve savurganlık yaşandığını ve ithal ürünlere özentili kozmopolit bir nesil yetişmeye başladığını kaydeden Gürkan Avcı yaptığı açıklamada, bir tek okullarda kutlanmaya devam edilen Yerli Malı Haftasının, nihayetinde pasta, börek, kola, cips ve hamburgerli sığ ve yozlaşmış bir beslenme etkinliğine dönüştüğünü söyledi.

Türkiye’nin bu haftayı hakkıyla idrak etmeye ve geliştirmeye çokça ihtiyacı bulunduğunu söyleyen Avcı, “Yerli Malı Haftası, kültürel, tarihi değerlerin yaşatılması, doğal zenginlik kaynaklarımızın, ordumuzun, kurum ve kuruluşlarımızın ve sanayimizin tanıtılması, mutfak ve müzik zenginliğimizden örneklerin sunulması, dilimizin korunması ve geliştirilmesi gibi etkinliklerin bir bayram havasında yapıldığı hafta olmalıdır” dedi.

İthal edilen her ürünün, aynı ürünü üreten yerli sanayinin zor durumda kalmasına, işçi çıkarmasına, istihdamın azalmasına ve yoksulluğun artmasına yol açtığını söyleyen Avcı, Her 6 bin dolarlık ithal ürünün Türkiye’de bir kişiyi işsiz bıraktığını belirtti.

Avcı “Kimliğini, kültürünü, dilini, tarih bilincini, kahramanlarını, savaşlarını, sayısız erdem ve etik meziyetlerle dolu kadim medeniyetinin ruhaniyetini kaybetmeyen, başkasının değil kendi yolunu çizip hedef ve ideallerine azimle yürüyen bir nesille Türkiye bölgesel güç ve küresel aktör olabilir ki işe farkındalığı yüksek Yerli Malı Haftası kutlamalarından başlanılmalıdır” dedi.

1002 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

3+8 = ?
#

Avcı, Yerli Malına Dikkat Çekti” için 1 yorum

  1. Gürkan AVCI – Eğitim Ataşesi
    1972 Artvin doğumlu. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimlerinde tamamlayarak yüksek lisans çalışmasına Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler alanında başladı. Çeşitli okullarda özel eğitim, rehberlik, tarih ve coğrafya öğretmenliği, okul müdürlüğü yaptı. 1997 yılından sonra muftelif kamu sendikası ve konfederasyonlarda Genel Başkanlık, Genel Hukuk, Mali, Eğitim, Sosyal İşler ve Örgütlenme ila Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.

    Akabinde kurucuları arasında yer aldığı çeşitli düşünce, araştırma ve strateji kuruluşlarında, ulusal ve uluslararası STK´larda Yönetim Kurulu Başkanlığı, İcra Kurullarında ve yine direktörlük sıfatıyla; eğitim, demokrasi, çalışma hayatı, sendikal haklar, ayrımcılık, çocuk-kadın-çevre hakları, gençlik, sağlık ve engelliler başta olmak üzere sistemik sorunlara dönük birçok sosyal, ekonomik, pedagojik, bilimsel ve siyasal konularda ulusal ve uluslararası düzeyde kongre, konferans, çalıştay, panel ve sempozyumlar düzenledi.

    Bu kapsamda raporlama, sunum, diplomasi ve müzakere süreçlerinde görevler alarak proje bazlı çok sayıda sivil toplum örgütü ve kurum bünyesinde benzer çalışmalara katıldı, bildiri sundu, konferans ve seminerler verdi, danışmanlıklar yaptı.

    Halihazırda Karlsruhe Eğitim Ataşesi olarak görev yapmaktadır.

    0