logo

Bir Nefes Sıhhat İçin Oryantiring

Bir Nefes Sıhhat İçin Oryantiring

Çubuk’ta “Bir Nefes Sıhhat Projesi” projesi kapsamında Oryantiring sporunun, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacı ile yarışma düzenlendi.

Belediye, Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Çubuk Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen yarışmaya ilçe okullarındaki öğrenciler kıyasıya yarıştılar.

11.05.2016 Dünya Oryantiring gününde daha önce haritalandırılmış, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Yerleşkesinde düzenlenen yarışmaya ana-ilk-ortaokulları ve Lise seviyesinde 183 sporcu ve 13 danışman öğretmen katıldı.

Kanuni Sultan Süleyman’ın “halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi sözünden hareket ettiklerini belirten Küpeli: “Düzenlenen organizasyon ile şehirde, ormanda, parklarda veya kumlu arazilerde sporcuların harita üzerinde başlangıç, kontrol noktaları ve bitiş arasındaki en uygun rotayı seçerek harita okuma, konsantrasyon ve hızlı karar verme yetilerini bir arada kullanma becerilerinin attırılmasını hedefledik. Kaybedenin olmadığı yarışmada tüm katılımcılara federasyon onaylı 11 Mayıs Dünya Oryantiring Diploması ile öğrencilerimize renkli bir gün yaşattık” diye konuştu.

Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cüneyt Küpeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ve danışman öğretmenler tarafından dereceye giren öğrencilere belge ve madalya verildi.

980 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+1 = ?