logo

Çubuk turşu festivali 14 Eylül’de yapılacak

Çubuk turşu festivali 14 Eylül’de yapılacak

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali olan çubuk turşu festivali ne zaman sorusuna cevap geldi. Turşu festivali bu yıl 14-17 Eylülde yapılacak.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde yapılacak olan festival için Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde festival komitesini belirlenmek üzere toplantı düzenlendi.

Bu yıl 12’ncisi düzenlenecek festivalde ilklerin gerçekleştirileceğini ve festival alanının yapımı devam eden Çubukabad Parkı olacağına belirten Başkan Tuncay Acehan, “Festival komitesine Kaymakam İbrahim Çenet ve ben başkanlık edeceğiz. Ana festival komitesinin yanında 15 alt komite de festival için çalışmalar yürütecek” dedi.

Festival alt komitelerinin hızlı şekilde çalışmaya başlamasını isteyen Acehan, şöyle devam etti: “Ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle önceki iki yıl üst üste festivali iptal etmek zorunda kalmıştık. İnşallah bu yıl festivalimizi düzenleyeceğiz. Bu yıl ilk defa festival alanını değiştireceğiz. Bundan sonraki festivaller, bu tür etkinlikler için tasarladığımız Çubukabad Parkı’nda gerçekleştirilecek. Alanı festival tarihine yetiştirmek için fen işleri, park ve bahçeler ile destek hizmetleri müdürlüklerimiz çalışıyor. Festivalle amacımız, ilçemizin turşu ve agat taşı başta olmak üzere yöresel ürünleriyle tarihi ve doğal yönlerini ön plana çıkarmaktır. Kaynaklarımızı en etkin ve verimli şekilde değerlendirerek yapmayı planladığımız festivalimizi 14-17 Eylül tarihlerinde düzenleyeceğiz” dedi.

Acehan, festival alanıyla merkez arasında ücretsiz servisler konulacağını aktararak, “Festival alanında tanıtım ve satış stantlarının yanında otağ çadırları da kurulacak. Merkez ile festival alanı arasında sürekli ring yapan servisler olacak. Ankara’dan gelen otobüslerin de son durağı festival alanı olacak. Festival alanında biri protokol ağırlamada kullanılmak üzere 6 otağ kuracağız. 300 satış ve tanıtım standı ile köylerimizde üreticilerin ürettiği ürünleri satabileceği köy pazarı kurulacak” diye konuştu.

Turşu festivali herhangi bir sorun olmadığı sürece 2017-2018-2019-2020-2021-2022-2023 tarihlerinde de yapılacak.

İlçe yöneticileri ve Çubuk Turşucuları olarak 14-17 Eylül de yapılacak olan Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivaline tüm dünyayı Çubuk’a davet ediyoruz.

Festivalimize gelemeyip turşu alamayanlar üzülmesinler. Biz sizi bu eşsiz lezzetten mahrum bırakmıyoruz. Bu yılın taze ürünlerinden kurulacak turşularımızı Türkiye’nin her yerine güvenilir online ve telefonla alış veriş aşağıdaki

Güvenilir sitelerimizden turşularınızı online satın alabilirsiniz. Üstelik kapınıza kadar geliyor. Şimdiden Afiyet olsun…

1901 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

4+2 = ?