logo

Fırıncılardan Bakkallara Jet Cevap

Fırıncılardan Bakkallara Jet Cevap

-Çubuklu Fırıncılar Ekmek Büfelerinin Sayısını Artıracak
Çubuk ilçesinde faaliyette bulunan ekmek fırınlarının temsilcisi Ömer Araz, ilçedeki bakkalların ondalık fiyatlarını artırmak istemeleri üzerine yaşanan gerginliğe tepki gösterirken, önümüzdeki süreçte ekmek büfelerinin sayısını artıracaklarını söyledi.
-Bakkal ve Marketler Suya Sabuna Dokunmadan Yüzde 30 Kar İstiyorlar
Çubuk Bakkallar Odası Başkanı Sadık Karabal’ın yerel bir internet sitesine verdiği açıklamanın gerçekleri yansıtmadığını iddia eden Ömer Araz, bakkal ve marketlerin resmi ondalık oranlarının çok üzerinde kar istemeleri üzerine anlaşmazlıklarını yaşandığını kaydederek, şunları söyledi:
’’Bazı market ve bakkallar ondalık oranını, yani kar oranlarının artırılmasını istediler. Bizde artan maliyetlerin fırıncıları zaten zor duruma soktuğunu söyleyerek, ondalıkların artırılmasının ekmeğe yapılacak yeni bir zam demek olacağını belirterek, bu taleplerini geri çevirdik. Marketler resmi olarak yüzde 10 olan ondalığın, yani kar oranının yüzde 30 gibi çok yüksek bir orana çıkarılmasını bizden talep ettiler. Üretim noktasında olan biz fırınların kar oranları bu gün yüzde 10 bile değildir, biz nasıl marketlere bu kadar yüksek oranda kar verebiliriz. Bir markete araçlarımızla günde 4 kez gidiyoruz, ekmekleri götürüp dolaplarına diziyoruz ve hiçbir şeye ellerine sürmeden yüzde 30’a varan kar oranı istiyorlar. Bu taleplerinde ısrar ederlerse biz de bu gün 40 olan ekmek büfesi sayımızı en kısa zamanda 80’e çıkaracağız. Bunun içinde gerekli çalışmalarımıza başladık.’’
-Borcunu Ödemeyen Markete Elbette Ekmek Verilmez
Bir fırının ekmek verdiği bakkala başka fırının ekmek vermediği konusunda eleştirildiklerini de değinen Araz, ’’Böyle bir şey yok. Ancak bir fırından ekmek alan bir bakkal veya market, ekmek aldığı fırına yüksek oranda borç yapıyor ve bu borcunu ödemeden bu seferde başka bir fırından ekmek almak istiyor. Biz sadece ilçedeki fırıncılar olarak buna müsaade etmiyoruz’’ diye konuştu.
-Bazı Marketler Nerede Üretildiği Belli Olmayan Ekmekleri Satıyorlar
Bazı marketlerin insanların sağlığını hiçe sayarak merdiven altı fırınlardan ekmek alarak satmaya kalkıştığını iddia eden Araz, ’’Bazı marketlerin nerede üretildiği belli olmayan, bizim tabirimizle merdiven altı üretim yapılan imalathanelerden, ekmek alarak sattıklarını tespit ettik. Elbette herkes istediği yerden ekmeğini alarak satabilir. Ancak sattığı ekmeğin Türk Gıda Kodeksine uygun üretim izin belgesinin ekmek sattığı yerde bulundurulması gerekiyor. Buldurmayanlar hakkında da devletin resmi organları gerekli cezai müeyyideleri uygulamakla yükümlüdür. Elbette bizde bu noktada gerekli ihbarları yapacağız’’ dedi.
-Resmi Ekmek Fiyatı 0,85 Kuruş
Ankara Ticaret Odasının belirlediği ekmek fiyatının 0,85 kuruş olduğunu kaydeden Araz, ilçede bu fiyatın altında ekmek sattıklarını ifade ederek, ’’Biz önce müşterilerimizi yani halkı düşünmemiz gerekiyor. Bu gün ilçemizde Halk Ekmek Büfelerinde 0,50 Kuruşa ekmek satılıyor ve 0,10 Kuruşa poşet veriyorlar. Böylece bir ekmeğin fiyatı 0,60 kuruşa gelmiş oluyor. Bizde büfelerimizde bir ekmeği 0,60 kuruşa satıyoruz. Marketlerde de resmi fiyatın altında 0,70 kuruşa ekmek satıyoruz. Biz körü körüne rekabet ederek ekmeğin fiyatını düşürmek yerine, kaliteli ve hijyenik ekmek üreterek gerçek fiyatında ekmek satmak istiyoruz’’ şeklinde konuştu.
-Fırınların Sıkı Denetimine Teşekkür
Fırınların çok sıklıkla hem Belediye Sağlık ve Zabıta ekipleri, hem de Tarım İlçe Gıda Kontrol ekipleri tarafından denetimlerden geçtiklerinin altını çizen Araz, ’’Elbette bu denetimler hem bizim hem de halkımız için çok önemlidir. Halkımız gönül rahatlığı ile ekmeklerini yiyebiliyor. Biz bu denetimlerden dolayı hem belediye ekiplerimize hem de tarım ilçe ekiplerimize çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca fırınlarımızda doğalgaz kullanmamız noktasında bize destek olan Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden beye çok teşekkür ederiz’’ dedi.
-Büyük Alışveriş Merkezi Açacaklar
Bakkalların bir araya gelerek büyük alışveriş merkezi kurmalarını isteyen Araz, kendilerinde bu noktada 4 fırın biraya gelerek büyük bir alışveriş merkezi kurmayı hedeflediklerini söyledi.

1355 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

10+5 = ?