logo

Jandarma ve polisten dev uyuşturucu operasyonu 20 gözaltı

Jandarma ve polisten dev uyuşturucu operasyonu 20 gözaltı

Çubuk ilçe emniyet ve jandarma ekiplerinin uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik operasyonunda tutuklu sayısı 13’e yükseldi.

İlçede daha önceki tarihlerde yapılan çalışmalarda 12 operasyonda 20 kişiye uyuşturucu kullanmak ve satmaktan işlem yapılmıştı. Uyuşturucu kullananların isimlerini inceleyen ekipler, iddia edilen kişileri takibe aldı. Yaklaşık 3 ay süren fiziki ve teknik takip sonucu, şüphelilere yönelik Çubuk’ta’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Jandarma ve Çubuk İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince Şehirde Uyuşturucu satan Kullanan şüphelilere, 1 Toma, Çevik Kuvvet, Özel Harekât destekli dev operasyon yapıldı. Daha önceki tarihte yapılan çalışmalarda 12 operasyonda 20 kişiye işlem uyuşturucu Kullanmak ve satmaktan işlem yapılmıştı. Uyuşturucu Kullananların isimlerini Masaya yatırıp inceledikten sonra, araştırmalar derinleştirildi. 
Çubuk Cumhuriyet Baş Savcılığının, Sulh Ceza Mahkemesinden aldığı Kararla Jandarma ve Emniyet birimlerini harekete geçirdi.  Ekşipler, uzun süren çalışmalardan ve araştırmalardan sonra,   safak vaktinde 24 adreste ve 20 kişi ye karşı başlattığı operasyonda uyuşturucu kullanan imalat ve ticaretini yapan 20 kişiyi gözaltına aldı. 

Evlerde yapılan aramalarda çok miktarda eroin, bonzai, esrar, uyuşturucu hap, 4 adet av tüfeği, 4 adet kuru sıkı tabanca, 50 adet mermi, yasak yayın, suçtan elde edilen 7.000 TL para ve dijital materyallere el konuldu.

Hastanedeki muayene ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 20 şüpheliden 13’ü tutuklanırken, 7’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında 13 şüpheliden T.A., M.U,  İ.Ö, M.T., E.G., İ.B., H.D.,  S.G., V.İ., D.Ç.,  E.A., B.K. ve A.A. tutuklanıp ceza evine konulurken, 7 şüpheli A.K.,  H.D., O.A. (Ev Hapsi), H.Y. (Ev Hapsi), R. Y. (Ev Hapsi), Ö.F.E. ve Y.I. ise  adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Uyuşturucu ile mücadelenin artarak devam edeceğini belirten Kaymakam Uğur Sezer: “İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığımızdan Büyük Operasyonu olan, ilçemizde yapılan huzur uygulamalarıyla suç ve suçlu ile mücadele ve önleyici faaliyetlerle vatandaşlarımızın huzur, güvenliğine dönük çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde; Çubuk İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımızca yapılan teknik takip ve çalışmalar sonucunda uyuşturucu tacirlerine darbe indirildi. Sabah erken saatlerde 24 yere yapılan baskınla 20 kişi gözaltına alınmış olup, işlemleri tamamlananlar tutuklanarak Sincan cezaevine teslim edilmiştir. Emeği geçen kolluk amirleri ve personele teşekkür eder, mücadelenin devam edeceğini kamuoyuna bildiririz” dedi. Çubuk’ta ilk defa böylesine büyük bir operasyonu gerçekleştiren ekipler, çevresinde bu tür suç işleyen kişi ve kişileri emniyet güçlerine bildirmeleri konusunda uyardı.

1972 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+7 = ?