logo

Kırsal Eğitim Politikaları ve İstihdam Projesi zirve programı tamamlandı

Kırsal Eğitim Politikaları ve İstihdam Projesi zirve programı tamamlandı

Kırsalda Kadınları Destekleme Derneği, 8 Şubat 2020 tarihinde, “Kırsal Eğitim Politikaları ve İstihdam Projesi” kapsamında düzenlenen Eğitimlerinin ardından, 8-9-10 Mart 2020 tarihlerinde, Kırsal Eğitim Politikaları ve İstihdam üzerine eğitimler, çalıştaylar ve deneyim paylaşımları yaparak, 18- 30 yaş arası 120 genç kadın, Kırsala yönelik, İstihdama yönelik ve Kırsal Eğitime yönelik politika belgesi hazırladı.
Avrupa Komisyonu, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Kırsal Eğitim Politikaları ve İstihdam Projesi Zirve Programı tamamlanarak katılımcılara sertifikaları verildi.
Gerçekleştirilen programa, Ankara Milletvekili, APA Türk Grubu ve Uluslararası Başkanı Asuman Erdoğan, Çanakkale Milletvekili, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Jülide İskenderoğlu, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Belma Erdoğan, MEB Daire Başkanı Davut Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanlığı Temsilcisi, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Tülay Ertürk, Türkiye Ulusal Ajansından Gençlik Program Koordinatörü Kemal Başçı ile Uzman Alim Sariaslan ve Tuba Özhamamcı, AK Parti Grup Başkan V. Yasemin Çelik, AK Parti Grup Başkan V. Mehmet Nuri Emre, Ankara Büyükşehir Meclis Üyesi Zekai Kaya, Mamak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Karamuklu, AK Parti Ankara İl Kadın Kollar Başkan Yardımcısı Büşra Coşkunoğlu, Kadın Girişimi Kooperatif Başkanları ve diğer İllerden gelen Kadın STK Temsilcileri ile Akademisyenler katılım sağladı.
Kırsalda Kadınları Destekleme Derneği Başkanı Şerife Polat, ‘Türkiye’de son yıllarda kadın girişimci sayısı 2 kat arttı. Kadınların iş gücüne katılımı erkeklere göre 4 kat hızlı artmıştır. Kadın girişimci sayımız ikiye katlanarak 142 bine ulaşmıştır. Eğitimlerimizde Kadın girişimci sayısını daha çok artırmak için, girişimcilik üzerine gerekli bilgiler verilmiştir” dedi.
Türkiye’de tarımın içinde en çok var olan, ancak tarımsal yeniliklerden en geç haberdar olan kadın üreticilerimize, daha verimli bir tarım, kaynakları daha etkin yönetebilmek ve kullanabilmek, yeni teknolojileri öğretmek, uygulamak ve kadın odaklı yeniliklerin yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla yaptığımız projenin sonuçları ile kırsal kalkınmada farkındalık yaratacağımıza eminiz diyen Başkan Şerife Polat, Politika yapıcısı ve uygulayıcılarının, bilimsel gelişmelerin yanı sıra halkın yönelim ve ihtiyaçları ile yaşadıkları bölgelerin yaşama dair her türlü özelliklerini göz önünde bulundurarak belirleyecekleri politikaların etkisi ise daima pozitif olacaktır’ ifadelerini kullandı.
Projenin amaçlarını da sıralayan, Kırsalda Kadınları Destekleme Derneği Başkanı Şerife Polat, “Kırsal bölgelerdeki üreticilerimizin yaşadıkları bölge ve yaptıkları işlere uygun eğitim almaları gerekmektedir. İçinde yaşadıkları bölgenin özellik ve fırsatları ile uyumlu bilimsel gelişmeleri anlık olarak takip ederek girişimde bulunabilecek mesleki donanıma sahip olmaları gerekmektedir. Projemizin, sürdürülebilir tarımsal faaliyetlerin yapılması ve kaliteli ürün artışını sağlanacağını, kırsalda kadın girişimciliğini özendirip destekleyeceğini, kadın çiftçilerimize gelir getirici, mesleki beceriler kazandıracağını, faaliyet çeşitliliğini arttıracağını, kadınlarımızı ve aileyi sosyo-ekonomik yönden güçlendireceğini, ortak çalışma ruhunu geliştirip yeni istihdam alanları oluşturulacağı inancını, kursiyerlerimizin eğitimlerde göstermiş olduğu şevk ve gayrete bakarak taşımaktayız. Çok kısa bir süre içerisinde bile projemiz meyvelerini vererek, iş yeri açan, projeden elde ettiği bilgi ve becerilerle, pazarlama süreçlerine geçen kursiyerlerini yetiştirmiştir” dedi.
Ankara Milletvekili, APA Türk Grubu ve Uluslararası Başkanı Asuman Erdoğan katıldığı programda şunları söyledi. ‘Türkiye’nin birçok alanda atağa kalktığı bir dönemde girişimci olmak istiyorum diyerek, cesaret gösterip bu alanda yola çıktığınız için, girişimci olacağım, farklı bir şeyler yapacağım demek çok önemli ve takdir edilmesi gereken bir özellik. Bu anlamda sizleri takdir ediyorum.’
Çanakkale Milletvekili, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Jülide İskenderoğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarının yaptığı faaliyetleri aktardıktan sonra şunları kaydetti. ‘Kalkınma Kadında başlar. Kırsalda yaşayan kadınlarımızın gelişimine, girişimci ruhuna destek olmalıyız. Genç girişimciler olarak, kadın girişimciler olarak bu projede eğitim aldığınız için çok şanslısınız” dedi.

1413 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ

2+7 = ?