logo

Otomobil Tutkunlarına İyi Haber

Otomobil Tutkunlarına İyi Haber

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği “İstanbul Otoshow 2012” fuarı başladı.

Fuarın açılışında gündem, “yerli otomobil”di.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, fuarın açılışında markalaşmanın önemine değinerek; Türkiye’nin kendi otomobilini üretecek bilgi ve birikime sahip olduğunu söyledi.

Yabancı otomotiv firmalarının, Türkiye’de yıllardır yerli ortaklarla üretim yaptığına dikkat çeken Ergün, “artık yabancı firmalar Türkiye’nin yaratacağı markalara destek olmalı” dedi.

Nihat Ergün, Türk otomotivcilere de çağrıda bulundu.

Ergün; “Ama 40 yıl sonra bugün tasarımı, markası bize ait olan, karar merciinde bizim olduğumuz, yeni bir işi de aynı ortamla yapabilmeliyiz. Ortağımıza bunu rahatça teklif edebilmeliyiz, cesaret edip bu kararlılığı gösterebilmeliyiz. Ortağımızın da bunu anlayışla karşılaması lazım, neden? Markalar önemli” diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise, otomotiv sektörünün ithalata önemli harcama yaptığını belirterek, “halbuki bir otomobilin yüzde 85’ini yapacak teknik donanıma sahibiz” dedi.

Çağlayan; “Buradaki Başbakanımızın, hükümetimizin gayesi, bu araçların adının Ahmet, Mehmet, Zafer, Nihat olması değil, önemli olan bu aracın da artık ülkemizde yapılabilir olduğunun göstergesi. Bu konuda maalesef bu anlamda sektörde bir miktar atalet ve tembellik gördüğümüzü ifade etmem lazım. Bu konuda biraz cesur olmanız gerekiyor. Bu konuda bilhassa iki bakanlık olarak önümüzdeki günlerde sizlerle, yatırım yapmak isteyenlerle önemli görüşmeler yapacağız” dedi.

45 markanın 400’e yakın modelinin sergilendiği İstanbul Otoshow 2012 fuarı, 11 Kasım’a kadar açık kalacak.

1165 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

2+1 = ?